LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Split

Raspisan natječaj za smještaj u splitskim studentskim i učeničkim domovima, počinju i rezervacije za rujan

Od 2. do 27. srpnja traju prijave na Natječaj za smještaj u splitskim studentskim i učeničkim domovima, a raspisan je za redovite studente sveučilišnih i stručnih studija. Sudionici prethodnog natječaja mogu rezervirati smještaj za rujan do 16. srpnja.

Od 2. do 27. srpnja traju prijave na Natječaj za smještaj u splitskim studentskim i učeničkim domovima, a raspisan je za redovite studente sveučilišnih i stručnih studija. Sudionici prethodnog natječaja mogu rezervirati smještaj za rujan do 16. srpnja.

Studentski centar Split na svojim je službenim stranicama objavio Natječaj za raspodjelu mjesta u studentskim i učeničkim domovima za akademsku godinu 2018/2019. Isti je utemeljen na Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na subvencionirano stanovanje te na Odluci o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje.

Prijaviti se mogu redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta u Splitu, a ispunjene je obrasce sa svom propisanom dodatnom dokumentacijom potrebno predati u periodu između 2. i 27. srpnja. Zaprimaju se u Studentskom domu Bruno Bušić na adresi Spinutska 37 svakim radnim danom od 7 do 13 sati.

Privremeni rezultati, stoji u Natječaju, objavit će se najkasnije do prve polovice rujna na oglasnoj ploči spomenutog doma te na službenoj stranici SC-a, nakon čega je predviđen rok od 8 dana za podnošenje prigovora. Konačna se odluka o raspodjeli mjesta očekuje najkasnije do druge polovice rujna.

Svakom je studentu pružena mogućnost izražavanja preferencije doma za koji aplicira, ali u Natječaju je istaknuta posebna obavijest za one koji planiraju boraviti u Domu Bruno Bušić koji se renovira:

– Svi studenti koji ostvare pravo na dom „Bruno Bušić“ to svoje ostvareno pravo neće moći koristiti, već će za to ostvareno pravo moći dobiti subvenciju od 400,00 kuna (doznačava MZO) + 200,00 kuna (doznačava Studentski centar Split) a što zajedno iznosi 600,00 kuna mjesečno za cijelu akademsku 2018./19.g. Svi studenti koji ostvare pravo na dom Bruno Bušić za to ostvareno pravo će dobiti subvenciju od 600,00 kuna, a nakon objavljenih konačnih rezultata, odnosno prilikom sklapanja Ugovora u mjesecu listopadu, trebaju doći u Studentski dom „Bruno Bušić“, soba 101 i 102, a sve kako bi sklopili Ugovor za primanje subvencije od 600,00 kuna, te kako bi nam dostavili svoje račune otvorene u bilo kojoj poslovnici banke, a na koje račune bi im „Studentski centar Split“ mogao izvršavati mjesečne uplate od po 600,00 kuna, počevši od mjeseca listopada 2018.g, te nastavno za cijelu akademsku 2018./19. godinu.

Dodatne se informacije nalaze na poveznici, a Studentski centar također moli studente da prati njegove stranice zbog novih informacija koje će tek biti objavljene. Naime, očekuje se tumačenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH vezano uz Zakon o hrvatskim braniteljima te uz zbrajanje stipendija u prihode obitelji.

Sudionici Natječaja za smještaj za tekuću akademsku godinu 2017/2018. mogu rezervirati smještaj u rujnu, i to između 2. srpnja i 16. srpnja. Rezervacije se vrše slanjem e-maila s naznakom Rezervacija smještaja u mjesecu rujnu na MARINA.RAOS@SCST.HR ili osobnim dolaskom u sobu 101 Studentskog doma Bruno Bušić. Na raspolaganju je ograničen broj soba u SD-u dr. Franjo Tuđman te u Omladinskom hostelu Spinut

FOTO: KATE VLADISLAVIĆ/STUDENTSKI.HR