LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za akademsku godinu 2023./2024.

Raspisan natječaj za osam godišnjih nagrada Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaje za dodjelu osam prestižnih godišnjih nagrada za akademsku godinu 2023./2024. U tekstu saznajte više o kriterijima, rokovima i različitim nagradama koje obuhvaćaju područja od prirodnih znanosti do umjetnosti, inovacija i tehnologije.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaje za dodjelu osam prestižnih godišnjih nagrada za akademsku godinu 2023./2024. U tekstu saznajte više o kriterijima, rokovima i različitim nagradama koje obuhvaćaju područja od prirodnih znanosti do umjetnosti, inovacija i tehnologije.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaje za dodjelu osam godišnjih nagrada za akademsku godinu 2023./2024. Prijedloge za nagrade moguće je uputiti Senatu Sveučilišta do 30. lipnja, osim Nagrade za sveučilišnu inovaciju godine, inovatora godine i najuspješniji transfer tehnologije, koji se podnose Povjerenstvu za inovacije i transfer tehnologije.
 

Nagrada „Andrija Mohorovičić“ 


Dodjeljuje se pojedincima u Hrvatskoj, ali i inozemstvu, za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti. Svake godine dodjeljuju se dvije nagrade.
 

Nagrada „Andrije Štampar“ 
 

Dodjeljuje se pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanje i odgoj mladih stručnjaka u području biomedicinskih znanosti

Svake godine dodjeljuje se najviše pet nagrada: dvije nagrade studentima Medicinskog fakulteta te po jedna predloženicima s Veterinarskog fakulteta, Stomatološkog i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

 

Zagrebački tenisači završili nastup na Europskim sveučilišnim igrama odličnim četvrtim mjestom


Nagrada „Alica Wertheimer-Baletić“ 


Nagrada se dodjeljuje zaposlenicima koji rade na znanstveno-nastavnim radnim mjestima za ostvarene znanstveno-nastavne rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Na godišnjoj bazi dodjeljuju se najviše tri nagrade.

 

Nagrada „Ars summa Universitatis“

 

Nagrada se dodjeljuje zaposlenicima na umjetničko-nastavnim radnim mjestima za umjetničko-nastavne rezultate u promicanju umjetničkih disciplina i struke, nacionalne kulture i umjetnosti te prijenos znanja, posebice u odgoju mladih umjetnika i stručnjaka u umjetničkom području.

Svake se godine mogu dodijeliti četiri nagrade: jedna u području Kazališne umjetnosti, Filmske umjetnosti, Fotografske umjetnosti ili Plesne umjetnosti i umjetnosti pokreta, jedna u području Likovne umjetnosti te jedna u području Arhitekture (umjetnički dio) ili Dizajna.

 

Nagrada „Fran Bošnjaković“


Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj za Rektorovu nagradu, evo do kada se možete prijaviti


Dodjeljuje se pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti. Svake se godine mogu dodijeliti najviše dvije nagrade.

 

Nagrada „Praemium Biotechnicum“


Nagrada se dodjeljuje pojedincima na znanstveno-nastavnim radnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu za ostvarene znanstveno-nastavne rezultate, promicanje biotehničkih disciplina i struke te prijenos znanja i odgoj mladih znanstvenika i stručnjaka u biotehničkom području.

Godišnje se dodjeljuju najviše tri nagrade: jedna pojedincu iz polja šumarstva ili polja drvne tehnologije; jedna pojedincu iz polja agronomije i jedna pojedincu iz polja biotehnologije, polja prehrambene tehnologije ili polja nutricionizma.

 

Nagrada za sveučilišnu inovaciju godine, inovatora godine i najuspješniji transfer tehnologije


Ova nagrada, koju Senat dodjeljuje za sveučilišnu inovaciju godine, inovatora godine i najuspješniji transfer godine, dodjeljuje se kao skupna ili pojedinačna nagrada. Skupna nagrada dodjeljuje se za aktivnosti u kojima je sudjelovalo više sastavnica, a pojedinačna se dodjeljuje pojedincu za izvršenu aktivnost. Ako je u aktivnost uključeno više sastavnica, prijedlog za dodjelu nagrade podnosi samo jedna.

 

Nagrada „Viktor Žmegač”


Američki studenti posjetili zagrebačko sveučilište, a prorektorica Ostojić najavila početak rada Savjetovališta za studente


Nagrada se dodjeljuje zaposlenicima koji rade na znanstveno-nastavnim radnim mjestima za ostvarene znanstveno-nastavne rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području humanističkih znanosti. Svake godine dodjeljuju se dvije nagrade.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, ILUSTRACIJA