LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za obavljanje stručne prakse u inozemstvu u sklopu Erasmus+ programa

Redoviti studenti zagrebačkog sveučilišta imaju priliku poslati svoje prijave za odrađivanje stručne praksu u inozemstvu u sklopu programa Erasmus+ za sljedeću akademsku godinu.

Redoviti studenti zagrebačkog sveučilišta imaju priliku poslati svoje prijave za odrađivanje stručne praksu u inozemstvu u sklopu programa Erasmus+ za sljedeću akademsku godinu.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je 15. svibnja 1. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru programa Erasmus+ u akademskoj godini 2020/21. Prvi krug namijenjen je studentima koji odlaze, odnosno započinju mobilnost u periodu od 18. kolovoza ove godine do 15. veljače sljedeće godine. 

Studenti koji će se prijaviti na 1. krug Natječaja moraju svoju praksu završiti do 30. rujna sljedeće godine, a u programu mogu sudjelovati redoviti studenti sveučilišnog ili stručnog studija Sveučilišta u Zagrebu. Studenti vojnih studija, kao i oni koji su nedavno diplomirani, mogu se također prijaviti uz poštivanje posebnih uputa koje su navedene u Natječaju.

Minimalno je trajanje stručne prakse 2 mjeseca, a maksimalno 12 mjeseci i podrazumijeva neprekinutu mobilnost i odrađivanje punog radnog vremena. Studenti mogu obavljati praksu u državama članicama EU-a, Islandu, Norveškoj, Lihtenštajnu, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Turskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Iznos mjesečne financijske potpore ovisi o državi u kojoj se odrađuje praksa:
  • za studente koji odlaze u Bugarsku, Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Poljsku, Rumunjsku, Sjevernu Makedoniju, Slovačku, Sloveniju, Srbiju ili Tursku mjesečni iznos potpore iznosit će 670 €
  • za studente koji odlaze u Austriju, Belgiju, Cipar, Francusku, Grčku, Italiju, Maltu, Njemačku, Španjolsku, Nizozemsku, Portugal, Dansku, Finsku, Irsku, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norvešku, Švedsku ili Ujedinjeno Kraljevstvo mjesečni iznos potpore iznosit će 720 €.
Više informacija možete pronaći na ranije navedenoj poveznici.
FOTO: PIXABAY