LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Raspisan natječaj za novog studentskog pravobranitelja

Kandidati za članstvo u Studentskom zboru moraju zadovoljavati sve uvjete propisane zakonom te predati kandidaturu do 8. veljače.

Kandidati za članstvo u Studentskom zboru moraju zadovoljavati sve uvjete propisane zakonom te predati kandidaturu do 8. veljače.

Želite pomoći svojim kolegama u zaštiti i ostvarivanju njihovih studentskih prava? Onda svakako razmislite o prijavi na natječaj za izbor studentskog pravobranitelja koji je raspisao Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata vezane za njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta, savjetuje studente o načinima ostvarivanja njihovih prava te može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata kako bi štitio njihova prava, a sve u cilju njihove bolje zastupljenosti, zaštiti njihovih prava te poboljšanja studentskoga standarda na Sveučilištu u Splitu.

Kandidati moraju zadovoljavati sve uvjete za članstvo u Studentskom zboru propisane zakonom te predati kandidaturu koja mora sadržavati:

  • životopis (CV) u Europass formatu
  • motivacijsko pismo u kojem će obrazložiti razloge svoje kandidature te posebno istaknuti posebnosti zbog kojih se prijavljuje
  • potvrdu o upisanom studiju i statusu studenta na sastavnici
  • preporuke Studentskih zborova sastavnica, studentskih udruga i drugih organizacija koje se bave pitanjima i problematikom studenata i mladih ili 50 potpisa potpore

Kandidature se predaju elektronskim putem, na e-mail studentski.zbor@unist.hr, a otvorene su 15 dana od dana objavljivanja natječaja, odnosno do 8. veljače 2020.

FOTO: PIXABAY.COM