LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu

Raspisan natječaj za doktorski studij Filozofija i religijske znanosti

Studij traje tri godine, odnosno šest semestara, a upisna kvota iznosi 12 studenata.

Studij traje tri godine, odnosno šest semestara, a upisna kvota iznosi 12 studenata.

Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu je raspisao javni natječaj za upis studenata na doktorski studij Filozofija i religijske znanosti iz područja humanističkih znanosti, polja filozofije i religijskih znanosti, za akademsku godinu 2024./2025. Studij traje tri godine, odnosno šest semestara, a upisna kvota iznosi 12 studenata. Školarina iznosi 1062,78 eura po semestru.

Za upis na doktorski studij potrebno je imati završeni sveučilišni diplomski studij filozofije, religijskih znanosti ili drugi sveučilišni integrirani/diplomski društveno-humanistički studij, prosjek ocjena najmanje 3,5 iz prijediplomskoga i 4,0 iz diplomskoga studija, preporuke dvoje sveučilišnih nastavnika, od kojih je jedan kod kojega je kandidat napisao diplomski rad, aktivno znanje dvaju stranih jezika (engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski), motivaciju za znanstveno-istraživački rad, koja će se ocijeniti kroz usmeni razgovor članova povjerenstva s kandidatom, temeljen na motivacijskom eseju s područja znanstvenog interesa i mogućeg prijedloga doktorskog istraživanja.

Zagrebačko sveučilište dobiva još jedan fakultet. Evo kada bi mogao započeti s radom



Uz prijavu, kandidati trebaju priložiti životopis, ovjerenu presliku diplome završenoga sveučilišnog studija, ovjereni prijepis ocjena, presliku domovnice ili odgovarajućeg identifikacijskog dokumenta za strane državljane, Nihil obstat mjerodavnog ordinarija ili poglavara (za svećeničke i redovničke kandidate), potvrdu ustanove ili osobno potpisanu izjavu o plaćanju školarine, preporuku dvoje sveučilišnih nastavnika na znanstvenom ili znanstveno-nastavnom radnom mjestu koji su upoznati s radom i kompetencijama kandidata, motivacijski esej (područje znanstvenog interesa i mogući prijedlog doktorskog istraživanja) te ispisnicu (ako je kandidat prethodno bio upisan na doktorski studij drugog fakulteta).

U Zagrebu će se održati sveta misa povodom početka nove akademske godine za studente i nastavnike


Natječaj je otvoren do 2. rujna 2024. godine. Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati. Članovi povjerenstva za poslijediplomske studije obavit će individualni motivacijski razgovor s kandidatima u vijećnici fakulteta, a o datumu i vremenu razgovora kandidati će biti obaviješteni na mrežnoj stranici fakulteta i preko elektroničke pošte. Prijave se predaju osobno, radnim danom u referadi, od 10 do 13 sati ili se šalju poštom, na adresu Sveučilište u Zagrebu, Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Jordanovac 110, 10000 Zagreb, s naznakom Za doktorski studij. Elektronička pošta za prijave je doktorski@ffrz.unizg.hr.

Detaljne informacije o natječaju mogu se dobiti u tajništvu fakulteta u Zagrebu, na adresi Jordanovac 110, ili telefonom na broj 01/2094-440, radnim danom od 10 do 13 sati. Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici fakulteta.

IZVOR: FAKULTET FILOZOFIJE I RELIGIJSKIH ZNANOSTI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK