LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Preporuke Vladi, visokim učilištima, ministarstvima i agencijama

Radna skupina za studente Vladina Savjeta za mlade dopustila svim studentima komentiranje njezinih prijedloga

Do 15. svibnja moguće je komentirati nacrt preporuka Vladi RH te svim visokim učilištima, nadležnim ministarstvima i agencijama.

Do 15. svibnja moguće je komentirati nacrt preporuka Vladi RH te svim visokim učilištima, nadležnim ministarstvima i agencijama.

U sklopu Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske oformljena je Radna skupina za studente. Jedno je od područja njezina djelovanja praćenje i reagiranje na teškoće i izazove s kojima se susreću studenti, a svima im sada daje priliku za uključivanje. 

Članovi su, naime, nakon dubinskih intervjua sa studentskim predstavnicima izdvojili sljedeća prioritetna područja: zdravstvena zaštita studenata, studentska iskaznica (x-ica), ocjenski radovi i mentorstvo, osiguravanje kvalitete, studentska prehrana, studentski standard, studentski smještaj, ECTS-bodovi, studentska stručna praksa, studentsko predstavništvo, akademski nazivi i kratice, sport, stipendije, studentski poslovi. Na njihovu su temelju izradili nacrt dokumenta Preporuke Vladi Republike Hrvatske te svim visokim učilištima, nadležnim ministarstvima i agencijama.

Taj su nacrt objavili i otvorili priliku svim studentima da ga komentiraju, odnosno da izraze svoje slaganje ili neslaganje s pojedinim prijedlozima. Komentirati ih je moguće do petka, 15. svibnja, na poveznici.  
FOTO: PIXABAY