LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Radionice natjecanja LUMEN dostupne online; u pripremi još jedna te se još primaju studentska rješenja

Održane su 4 radionice u sklopu studentskog natjecanja LUMEN Data science, a uskoro će i 5. biti dostupna na YouTubeu. Također, sve do 17. svibnja zaprimaju se rješenja natjecatelja.

Održane su 4 radionice u sklopu studentskog natjecanja LUMEN Data science, a uskoro će i 5. biti dostupna na YouTubeu. Također, sve do 17. svibnja zaprimaju se rješenja natjecatelja.

Koronavirus unio je mnoge promjene i u natjecanje LUMEN Data science koje organizira udruga eSTUDENT. Iz tog su se razloga dosadašnje četiri radionice u njegovu sklopu održale online, a od 8. svibnja na YouTube kanalu bit će dostupna još jedna, ujedno posljednja, koju će održati Nino Požar pod naslovom Case solution documentation.

LUMEN Data science je, dakle, dosad imao 4 radionice koje je još uvijek moguće pogledati na spomenutom kanalu.
– 17. ožujka održali smo radionicu na temu Predictive Maintenance koju je vodio Tomislav Križan. 3. travnja održana je radionica na temu Data preparation & feature engineering, a vodili su je Marko Dobrinić i Lovre Pešut – proveli su nas kroz NASA-ine podatke o kvarovima na avionskim motorima. 8. travnja Niko Draganić iz poduzeća Koios održao je online radionicu Data visualization u kojoj je opisao alate i mogućnosti za grafički prikaz podataka te sve prednosti i mane istog. Posljednja, dosad održana radionica, bila je na temu Analize vremenskih serija. Održali su je Božidara Cvetković i Nac Stoklas iz Adactinog data science tima u Ljubljani. – pojašnjavaju iz udruge eSTUDENT.
Voditelj ovoga studentskog natjecanja Sašo Petrovčić poručuje da je odaziv jako dobar, a da je ostalo još 16 dana do predaje rješenja. Zaprimaju se, naime, do 17. svibnja.
– Imamo zaista jako puno upita od natjecatelja i ne sumnjam da ćemo dobiti jako kvalitetna rješenja. – istaknuo je.
Dodatne informacije nalaze se na službenim stranicama Udruge. 
FOTO: PIXABAY