LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kriminalne radnje

Racija u Zagrebu: policija zatekla 64 osobe u studentskoj udruzi, jednoj bila propisana izolacija

Zagrebačka policija zatekla je 64 osobe koje su kršile epidemiološke mjere u jednoj studentskoj udruzi u Gundulićevoj ulici, u Zagrebu.

Zagrebačka policija zatekla je 64 osobe koje su kršile epidemiološke mjere u jednoj studentskoj udruzi u Gundulićevoj ulici, u Zagrebu.

Ozbiljne kazne prijete 25-godišnjakinji i 26-godišnjaku, osobama koje su odgovorne u studentskoj udruzi u Gundulićevoj ulici u kojoj su zateknute 64 osobe, od kojih je jedna imala izrečenu mjeru COVID – liječenje u kući, priopćila je PU zagrebačka na svojoj službenoj stranici.
– Od Ravnateljstva civilne zaštite utvrđeno je kršenje nužnih epidemioloških mjera u vidu nepridržavanja zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu.
Nitko od prisutnih prilikom ulaska policijskih službenika u prostor udruge nije koristio zaštitne maske, zbog čega će se svim zatečenim osobama, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u redovnom postupku izdati prekršajni nalozi.
 
Protiv spomenutih dvoje odgovornih i 31-godišnjaka koji je trebao biti u izolaciji bit će podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.
FOTO: PIXABAY