LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Info zona

Putopisno predavanje „Od vrata raja do vrata pakla”

Jurica Galić Juka, popularni bloger i autor portala TheMladichi.com, ispričat će anegdote sa svojih brojnih putovanja svijetom pod nazivom - Od vrata raja do vrata pakla.

Jurica Galić Juka, popularni bloger i autor portala TheMladichi.com, ispričat će anegdote sa svojih brojnih putovanja svijetom pod nazivom - Od vrata raja do vrata pakla.

U srijedu, 4. veljače, u Info zoni s početkom u 20 h, održat će se putopisno predavanje na kojem će Jurica Galić Juka, popularni bloger i autor portala TheMladichi.com, ispričati anegdote sa svojih brojnih putovanja svijetom pod nazivom - Od vrata raja do vrata pakla.

Živopisno društvo mladicha na svoju prvu putopisnu avanturu krenulo je u ožujku 2014. godine, u društvu pustolova Željana Rakele. Svoju desetodnevnu ekspediciju nazvali su - Mitovi Balkana. Sredinom listopada džipom su krenuli prema vratima pakla - Bliskom istoku, nakon čega se u studenom Juka zrakoplovom zaputio sve do vrata raja - Tajlanda i Laosa.

Na prvom su putovanju u devet dana na kušnju dovodili mitove šest balkanskih država te doživjeli niz ugodnih i manje ugodnih iskustava. Drugo putovanje ih je već u Bugarskoj odvelo kroz divljinu bez cesta, a do kraja svog, gotovo 12 tisuća kilometara dugog puta, zaobilazili su kurdske blokade, u inat sustavu i zakonima puštali brkove, vozili kroz vulkansko područje i na više od 2000 metara nadmorske visine. Sprijateljili su se s mnogim domaćinima pa su tako u Turskoj upoznali novog prijatelja koji je zbog ljubavi ostao bez turkmenistanskog državljanstva, a u Iranu su razgovarali s djevojkama koje se protive konzervativnom životu.

Juka je u svom samostalnom putovanju 22 dana upoznavao turističke atrakcije, zavirio u zabačena mjesta, fotografirao s krovova zgrada iznad blještavila Bangkoka te doznao zanimljivu priču mlade Tajlanđanke. Uz mnoštvo dojmova i iskustava doticaja s novim kulturama, s putovanja se uvijek vrati bogatiji i za brojne fotografije.

Blog TheMladichi javnost je počeo zabavljati 2005. godine smiješnim anegdotama iz svakodnevnog života kvartovske ekipe, danas u formi portala broji već stotine objava i priča jedne mladosti 90-ih godina, a regionalnu popularnost stekao je kada su novinarima srpskog Kurira podmetnuli izmišljeni razgovor s navodnim strastvenim splitskim navijačem Partizana.

FOTO: INFO ZONA