LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Pustolovne studentice otkrivaju sve o stručnoj praksi, razmjeni i studiju u inozemstvu

Volite putovati? Mislite kako nemate dovoljno vremena ili novca? Kako spojiti ugodno s korisnim, saznajte na predavanju „Putovanja i obrazovanje."

Volite putovati? Mislite kako nemate dovoljno vremena ili novca? Kako spojiti ugodno s korisnim, saznajte na predavanju „Putovanja i obrazovanje."

U Multimedijalnoj dvorani na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru u utorak, 15. studenoga 2016. godine u 18:00 sati, održat će se predavanje pod nazivom Putovanja i obrazovanje. Tom prilikom će Stanka Gabrić i Andrea Kegalj govoriti o svojim iskustvima sa studentskih razmjena u Austriji i Bugarskoj, stručnoj praksi na Kanarskim otocima, studiju u Irskoj, ali i o drugim putovanjima. Posebna gošća na ovom predavanju bit će Ashley Colburn, američka novinarka koja je za dokumentarni film WOW CROATIA dobila dva Emmyja.

Ashley Colburn je američka novinarka koja je završila srednju školu u Fallbrooku, San Diego te fakultet novinarstva i španjolskog jezika u Coloradu. Za vrijeme studija sudjelovala je u razmjeni studenata u Madridu i zaljubila se u Europu. Snimila je mnoštvo dokumentaraca i proputovala više od 45 država svijeta, a za dokumentarac o Hrvatskoj WOW CROATIA dobila je čak dvije prestižne nagrade Emmy.

Stanka Gabrić završila je Gimnaziju u Metkoviću nakon koje je upisala preddiplomski studij Kultura i turizam te diplomski studij Poduzetništvo u kulturi i turizmu na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru. Za vrijeme diplomskog studija sudjelovala je na razmjeni studenata u Velikom Tarnovu u Bugarskoj. Nakon uspješno završenog diplomskog studija nastavila je obrazovanje u Waterfordu, Irska te je ove godine diplomirala Business, smjer Marketing. Trenutno završava Odnose s javnošću na Londonskoj školi za odnose s javnošću u Zagrebu.

Andrea Kegalj završila je turističku srednju školu u Splitu te preddiplomski studij Kultura i turizam na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru. Nakon uspješne tri godine studija nastavila je diplomski studij Kulturne baštine u turizmu na istom Odjelu, na kojemu je trenutno apsolventica. Tijekom studija završila tečaj fotografije i tečaj za turističkog vodiča. Sudjelovala je na razmjeni studenata u Klagenfurtu te se inspirirana tim iskustvom prijavila za stručnu praksu na Kanarskom otočju.

FOTO: WIKIPEDIA