LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
besplatan gradski prijevoz

Pulski osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti od siječnja busom putuju besplatno

Ova mjera osmišljena je kako bi se unaprijedila kvaliteta života mladih te olakšao svakodnevni život roditeljima.

Ova mjera osmišljena je kako bi se unaprijedila kvaliteta života mladih te olakšao svakodnevni život roditeljima.

Grad Pula i tvrtka Pulapromet od 1. siječnja 2025. godine uvode besplatan gradski prijevoz za sve osnovnoškolce, srednjoškolce i studente s područja grada. Mjera je osmišljena kako bi se unaprijedila kvaliteta života mladih te olakšao svakodnevni život roditeljima. S obzirom na troškove prijevoza i rastuće cijene, taj potez predstavlja značajan financijski olakšanje za brojne obitelji.

Zagorska općina dodjeljuje stipendije za učenike i studente u tri kategorije, uključujući i sportaše


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić izjavio je da se tom inicijativom nastavlja politika potpore ranjivim skupinama, naglasivši pritom važnost ulaganja u mlade. Takav korak usklađen je i s gradskim mjerama za smanjenje prometnih gužvi i poticanje korištenja javnog prijevoza.
 

„Ovo je samo nastavak politike koju smo zacrtali na početku mandata, a to je, između ostalog, briga o najranjivijim skupinama, u ovom slučaju o učenicima i studentima“, kazao je gradonačelnik.


Nedavno su također promijenjeni uvjeti za besplatne godišnje karte za umirovljenike – cenzus mirovine povećan je s prijašnjih 132 eura na 332 eura, što omogućuje većem broju građana pravo na besplatan gradski prijevoz.
IZVOR: GRAD PULA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA