LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre 2024.

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu

Prvo zlato za hrvatsku delegaciju osvojila je talentirana džudašica Helena Vuković sa Sveučilišta u Zagrebu. Hrvatski predstavnici briljirali su i u kickboxingu, s ukupno osvojenih deset medalja.

Prvo zlato za hrvatsku delegaciju osvojila je talentirana džudašica Helena Vuković sa Sveučilišta u Zagrebu. Hrvatski predstavnici briljirali su i u kickboxingu, s ukupno osvojenih deset medalja.

Europske sveučilišne igre 2024. donijele su prvo zlato za hrvatsku delegaciju, a osvojila ga je talentirana džudašica Helena Vuković sa Sveučilišta u Zagrebu. Helena je briljirala u kategoriji +78 kilograma, ostvarivši tri pobjede. Helena je svojom pobjedom donijela neizmjernu radost svojoj ekipi, trenerskom timu, sveučilištu te cijeloj hrvatskoj delegaciji.
 

Uspješni nastupi džudaša


Helena je prvo savladala Lang, studenticu Aix-Marseille sveučilišta, zatim je pobijedila Čerchlovu s češkog Silesian sveučilišta, a u finalu je nadjačala Lea Machut, iskusnu Francuskinju s bogatim međunarodnim iskustvom.

FOTO: Europska sveučilišna sportska organizacija (EUSA), judašice

U jeku drugog roka državne mature, prisjetimo se koji su se fakulteti najviše upisivali prošle godine


Uz Helenu, za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu u džudu su se istaknuli Tin Straža, Oliver Makarović, Dominik Jurković i Matea Svečnjak, pod vodstvom trenera Josipa Šančića. Studenti Sveučilišta u Dubrovniku Marko Tomašević, Anđela Violić i Bruno Bilić, također su pokazali zavidne borbene vještine. Iz Splita su se natjecali Nikola Zorotović, Roko i Ivan Skomrlj, Ivan Rozga, Karla Kulić i Dominik Rožić.
 
 

Dominacija i u kickboxingu


Hrvatski predstavnici briljirali su i u kickboxingu na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim igrama. Sveučilište u Zagrebu osvojilo je ukupno deset medalja – šest zlata, tri srebra i jednu broncu, čime je proglašeno sveukupnim pobjednikom natjecanja.

Francuski studentski prosvjedi 1968. – povijesni trenutak koji je potresao naciju, ali i svijet


Robert Rezo osvojio je zlato u kategoriji full contact -67 kilograma, pobijedivši u finalu predstavnika turskog sveučilišta Uludag. Franjo Gucić osvojio je srebro u kategoriji point fight +84 kilograma, dok je Ivan Bertić osvojio zlato u kategoriji kick light +84 kilograma. Ela Znaor osvojila je srebro u kategoriji point fighting -65 kilograma, a Lucija Bakalar srebro i broncu u kategorijama point fighting +65 kilograma i kick light +65 kilograma. Bruna Milinović (donijela je zlato u kategoriji kick light +65 kilograma, dok je Una Maravić postala studentska prvakinja Europe u kategoriji kick light -55 kilograma. Vito Košar osvojio je zlato u kategoriji K1 -86 kilograma, a Borna Soukup zlato u kategoriji full contact -75 kilograma.

Sveučilište u Splitu također se može pohvaliti zlatom, koje je osvojio Vito Stojčić u kategoriji K1 -81 kilograma, pobijedivši u finalu studenta češkog sveučilišta West Bohemia.

Ti izvanredni rezultati potvrđuju kvalitetu i predanost hrvatskih studenata sportaša, koji su se dokazali na europskoj razini. Čestitamo svim osvajačima medalja i želimo im puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!
 

Riječki studenti oslikali Kampus, pogledajte kako izgledaju ovi unikatni motivi i boje


IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ