LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
eSTUDENT

Prvo motivacijsko predavanje u sklopu projekta „Mozgalo“

„Mozgalo“ – prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja ponovno kreće!

„Mozgalo“ – prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja ponovno kreće!

U sklopu projekta „Mozgalo“, udruga eSTUDENT organizira prvo motivacijsko predavanje „Uz rudarenje podataka do zlata novog doba!“ koje će se održati u srijedu, 16. prosinca u 18 sati na FER-u u predavaonici A202. Prvi predavač koji će sa studentima podijeliti svoja znanja i iskustva je dr. sc. Ivo Ugrina.

Na predavanju studenti mogu saznati što očekivati ako se odluče baviti rudarenjem podataka te koje su glavne karakteristike tog područja. Uz prikaz raznih dostignuća koja su proizašla iz rudarenja podataka na područjima biomedicine, računarstva i ekonomije, studenti će naučiti kakav je odnos rudarenja podataka sa statistikom, lingvistikom, pa čak i filozofijom.

Ivo Ugrina trenutno je zaposlen kao iskusni istraživač na Sveučilištu u Zagrebu, predavač na King's College London i Sveučilištu u Splitu te kao stručni suradnik u tvrtki Genos. Završio je studij matematike na PMF-u u Zagrebu gdje je 2014. godine doktorirao. Svoje iskustvo u radu u industriji stekao je kao voditelj odjela za analizu podataka u tvrtki Genos te surađujući s tvrtkom Mireo na izgradnji geo-svjesne tražilice.

„Mozgalo“ je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u rudarenju podataka i izradi Big Data rješenja. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

FOTO: ESTUDENT