LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni iskorak Sveučilišta u Dubrovniku

Prvi zajednički diplomski studij Ekonomije sa Sveučilištem u Palermu

– Na ovaj način studentima se pruža mogućnost studiranja u inozemstvu te stjecanje međunarodno priznate kvalifikacije što ih čini konkurentnim ne samo na hrvatskom, nego i na europskom tržištu rada. – ističe doc. dr. sc. Nebojša Stojčić.

– Na ovaj način studentima se pruža mogućnost studiranja u inozemstvu te stjecanje međunarodno priznate kvalifikacije što ih čini konkurentnim ne samo na hrvatskom, nego i na europskom tržištu rada. – ističe doc. dr. sc. Nebojša Stojčić.

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i rektor Sveučilišta u Palermu prof. dr. sc. Fabrizio Micari 8. srpnja 2016. u Rektoratu Sveučilišta potpisali su Sporazum o uspostavljanju Double Degree sveučilišnih diplomskih studija Ekonomija i Poslovna ekonomija, smjer Marketing, te studija Laurea Magistrale in Scienze Economiche e Finanziare i Laurea Magistrale in Scienze Economico Aziendali.

Riječ je o Master Double Degree studiju koji će se izvoditi na engleskom jeziku i gdje će studenti po završetku studija moći dobiti diplomu Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu s obavezom da provedu jedan semestar i polože sve ispite na partnerskoj instituciji. Sporazum je potpisan na pet akademskih godina, a prvi studenti ovaj će studij moći izabrati već od listopada akademske 2016/2017. godine

 Osnivanje zajedničkih studijskih programa s inozemnim sveučilištima potiče se i u Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je usvojio Hrvatski sabor, ali je i jedan od strateških ciljeva Sveučilišta postavljenih u Strategiji razvoja Sveučilišta u Dubrovniku 2016. – 2025. Sigurna sam da je ovo prvi u nizu zajedničkih studija Sveučilišta u Dubrovniku s partnerskim sveučilištima iz država članica Europske unije, jer se izgradnjom studentskog doma otvaraju objektivne pretpostavke za pokretanjem zajedničkih studija s inozemnim sveučilištima.  izjavila je rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

Foto: UNIDU

Rektor Sveučilišta u Palermu prof. Fabrizio Micari predstavio je svoje Sveučilište staro 210 godina, s više od 45.000 studenata. Posebno je pohvalio buduću izgradnju studentskog doma. Govorio je i o mogućnostima koje se otvaraju sveučilištima uključivanjem u Europski prostor visokog obrazovanja te o važnosti internacionalizacije, posebice na području razmjene studenata i nastavnika.

 Osobito me raduje što je Sveučilište u Dubrovniku prvo koje se odvažilo na ovakav iskorak u području Ekonomije. Na ovaj način studentima se pruža mogućnost studiranja u inozemstvu te stjecanje međunarodno priznate kvalifikacije što ih čini konkurentnim ne samo na hrvatskom, nego i na europskom tržištu rada. – istaknuo je pročelnik Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Nebojša Stojčić.

Potpisivanju su nazočili prorektor za studije i studente prof. dr. sc. Željko Kurtela i prorektorica za poslovanje izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž te profesor sa Sveučilišta u Palermu Stefano de Cantis.        

FOTO: UNIDU