LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povijesni čin

Prvi put započelo izvođenje nastave na HKS-ovim doktorskim studijima

Započelo je izvođenje prvih akreditiranih doktorskih studija na HKS-u – studija Povijesti i studija Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene.

Započelo je izvođenje prvih akreditiranih doktorskih studija na HKS-u – studija Povijesti i studija Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene.

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu obilježen je početak izvođenja nastave na poslijediplomskim sveučilišnim studijima. Tim povijesnim činom početka izvođenja prvih akreditiranih doktorskih studija na HKS-u uspostavljena je obrazovna vertikala i zaokružena mogućnost stjecanja najvišega akademskoga stupnja, kako je naglasio prof. dr. sc. Željko Tanjić u svome uvodnom obraćanju studentima, mentorima i gostima. 

Na poslijediplomski sveučilišni studij Povijesti u akademskoj godini 2018./2019. upisano je petnaest studenata, a na poslijediplomski sveučilišni studij Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu dvadeset i dvoje studenata.

Svečanost je započela molitvom koju je predvodio sveučilišni kapelan Odilon Singbo, a nakon obraćanja rektora, predavanje pod nazivom Avantura doktoriranja održao je prof. dr. sc. Stjepan Kušar, predsjednik sveučilišnog Vijeća poslijediplomskih studija HKS-a. U svom se izlaganju osvrnuo na doktoriranje kao proces u kojem studenti proširuju i produbljuju svoje spoznaje u izabranom znanstvenom području zahvaljujući istraživanju. Time oni daju važan doprinos razvitku znanosti i stječu najvišu znanstvenu kvalifikaciju koja ih osposobljava za prenošenje znanja onima koji izabiru sveučilišni studij, te za otkrivanje novih spoznaja i metoda rada na izabranom znanstvenom području.

U glazbenom dijelu programa nastupila je pjevačka skupina A Clapella koju čine studentice i studenti diplomskoga studija komunikologije.

FOTO: HKS