LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko Nadzemlje Split

Prvi ovogodišnji susret mladih grada Splita s Hrvatskim Nadzemljem

U nadbiskupijskom sjemeništu u Splitu održao se prvi susret mladih s Hrvatskim Nadzemljem u novoj akademskoj godini pod temom „Sebeljublje ili voljeti sebe?“.

U nadbiskupijskom sjemeništu u Splitu održao se prvi susret mladih s Hrvatskim Nadzemljem u novoj akademskoj godini pod temom „Sebeljublje ili voljeti sebe?“.

Hrvatsko Nadzemlje započelo je u ovu srijedu, 21. listopada 2015. novu, šestu sezonu susreta mladih koji se održavaju trećom srijedom u mjesecu u Nadbiskupijskom sjemeništu u Splitu u organizaciji Ureda za pastoral mladih. Ususret jubilarnom 50. susretu kročili su intrigantnim naslovom „Sebeljublje ili voljeti sebe?“. Dvorana, prepunjenja kao i uvijek, odzvanjala je zvonkim mladenačkim smijehom kojeg su na poseban način poticali skečevi i film humorističnog, ali moralnog karaktera.

Cijeli susret svojim je pjesmama popratio glazbeni sastav mladih Aurora iz Ninčevića, a gost večeri, prof. dr. sc. Goran Kardum, glavni i odgovorni za detaljnu analizu teme, svima je razjasnio razliku između sebeljublja – gdje slabi pojedinac, u većini slučajeva pun anksioznosti i zabrinutosti te u strahu od gubitka kontrole nad vlastitim životom, gleda isključivo svoju korist i nastoji ostvariti zacrtane ciljeve, te one druge stvarnosti – voljeti sebe – koja se ispunjava kroz tri karike, a to su odnos prema sebi, drugome i prema Bogu. Kada su sve dimenzije uključene, osoba može biti zadovoljna samim sobom, a ujedno i svojom okolinom. Ključ u ostvarenju toga leži u poniznosti, oprostu, pomirenju i naravno ispovijedi.

Prvi ovogodišnji susret mladih grada Splita s Hrvatskim Nadzemljem, FOTO: Hrvatsko Nadzemlje Split
 
– Niti jedna duhovna borba nije dovoljno velika ako se ne pomaže drugome. – misao je kojom je profesor Kardum završio svoje izlaganje, zaslužio veliki pljesak nazočnih te predložio svima da dublje razmisle o svojim životima.

FOTO: HRVATSKO NADZEMLJE SPLIT