LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
JUČER KRENUO NOVI STUDIJ

Prvi brucoši ikada: na studiju medija i komunikacija Sveučilišta u Splitu pozdravili prve upisane studente

Ovaj studij se pokrenuo iz želje, ali  i potrebe i donijet će dobrobit našem sveučilištu, gradu, županiji i regiji

Ovaj studij se pokrenuo iz želje, ali  i potrebe i donijet će dobrobit našem sveučilištu, gradu, županiji i regiji

Ljetos je rečeno kako je od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobivena dopusnica za izvođenje studija medija i komunikacija na Sveučilištu u Splitu, a jučer su prvi studenti na spomenutom studiju i otpočeli svoje akademsko obrazovanje.

Prisjetimo se, riječ je o preddiplomskom sveučilišnom studiju završetkom kojega se stječe 180 ECTS bodova i titula sveučilišnog prvostupnika medija i komunikacija.

Riječ je o prvom studiju takve vrste na Sveučilištu u Splitu, a kako stoji na stranicama Sveučilišta u Splitu interes za pokretanje predloženog studijskog programa i partnerstvo u njegovoj realizaciji iskazali su lokalni i regionalni mediji, udruge te lokalna, regionalna i nacionalna zajednica. Kontakt je ostvaren s mnogim medijskim kućama, nakladnicima tiskovina, nevladinim organizacijama te jedinicama lokalne i regionalne samouprave i odjelima za medije velikih tvrtki. 

Prije svega želim vam iskrenu dobrodošlicu na Sveučilište u Splitu. Ovaj studij pripremali smo dvije godine, pisao se  elaborat, prošlo se kroz postupak akreditacije i sve predviđene procedure, ali sama ideja o pokretanju studija rodila se već na početku mog mandata kada sam gostovao u studentskoj emisiji Kroz Bolonju i prašumu na Radio Splitu. Tada su me već studenti pitali zašto se ne osnuje studij novinarstva obzirom da svake godine najmanje 30 mladih ljudi odlazi iz Splita na druga sveučilišta, koja nude takav studij. Dakle, ovaj studij se pokrenuo iz želje, ali  i potrebe i donijet će dobrobit našem sveučilištu, gradu, županiji i regiji – rekao je za službene stranice splitskog sveučilišta rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić.

Studiranje u Splitu, rečeno je studentima medija i komunikacija, donosi i priliku odlaska na studijski boravak u druga renomirana sveučilištima iz SEA-EU alijanse, kojih je sada ukupno osam i to iz Francuske, Španjolske, Poljske, Portugala, Njemačke, Italije, Malte i Norveške.

Sveučilište u Splitu sve češći je izbor brojnih studenata, a tome pridonose i informacije kao što je ona da je Sveučilište u Splitu najbolje rangirano hrvatsko sveučilište na THE World University Rankings ljestvici.

Uvođenjem studija medija i komunikacija mladima je dana prilika da ostanu u svojoj županiji, jer su do sada za obrazovanje u medijima morali ići u Zagreb ili Dubrovnik.

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA