LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Informacije za maturante

Promocija visokog obrazovanja: U Dubrovniku održana druga po redu EXPO smotra

Dubrovnik EXPO predstavlja centralni događaj u regiji koji promovira visoko obrazovanje, a pri tome upoznaje brojne maturante s raznim mogućnostima studiranja.

Dubrovnik EXPO predstavlja centralni događaj u regiji koji promovira visoko obrazovanje, a pri tome upoznaje brojne maturante s raznim mogućnostima studiranja.

U prostorima dubrovačkog hotela Rixos Premium, proteklog je tjedna održana druga po redu EXPO smotra. Događaj je posjetilo više od 3500 učenika, ponajviše maturanta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Dubrovnik EXPO centralni je događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane sudionike, s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata. Učenici završnih razreda srednjih škola imali su priliku saznati više informacija o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, studentskom životu te drugim pojedinostima koje su direktno vezane uz studiranje.

Tijekom dva dana, održana su i brojna predavanja na razne teme poput financijske pismenosti, pametnih gradova, agroturizma itd.

Sveučilište u Dubrovniku predstavilo je sve svoje sastavnice i studijske programe, a na smotri se predstavio  i niz drugih privatnih i javnih visokoobrazovnih institucija iz svih krajeva Hrvatske.
 

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU