LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Časopis studenata FFST

Promocija drugog broja časopisa studenata Filozofskog fakulteta u Splitu »Humanist«

Radom na časopisu »Humanist« studentima Filozofskog fakulteta dana je prilika da se upoznaju sa svim aspektima društvenih i humanističkih znanosti.

Radom na časopisu »Humanist« studentima Filozofskog fakulteta dana je prilika da se upoznaju sa svim aspektima društvenih i humanističkih znanosti.

Promocija 2. broja časopisa studenata Filozofskog fakulteta u Splitu »Humanist« održat će se u petak, 27. veljače u 12:00 sati u prostorima Filozofskog fakulteta na Peristilu, Poljana kraljice Jelene 1/III.

Časopis »Humanist« nastao je kao inicijativa organizirana od grupice studenata koja je od početka rada i organiziranja raznih natječaja uspjela okupiti značajan broj studenata svih odsjeka i godina Filozofskog fakulteta u Splitu.

U nakladi od  700 primjeraka, koji će se dijeliti besplatno na svim sastavnicama Fakulteta, ali i online izdanju koje će biti postavljeno na stranici Filozofskog fakulteta u Splitu, studenti će na 68 stranica imati priliku upoznati se s raznovrsnim sadržajem koji je namijenjen studentima Filozofskog, ali i široj studentskoj populaciji koju tekstovi iz područja humanističkih i društvenih znanosti zanimaju.

Sadržajno je podijeljen na 13 stalnih rubrika i nekoliko različitih kutaka. Prvih 10 rubrika su nazvane po odsjecima Filozofskog fakulteta u Splitu te im je cilj predstaviti svaki odsjek u vidu članaka, intervjua i različitih informacija vezanih za područje njihova rada.

Jedanaesta stalna rubrika naziva „Kritika“ odnosi se na književnu, glazbenu i filmsku kritiku, a dvanaesta rubrika je „Sportski kutak“ koji predstavlja pomalo drukčiji pogled na svijet sporta. Posljednja stalna rubrika zove se „Inspirejšn“, a zamišljena je kao slobodni prostor namijenjen svim zainteresiranim studentima za objavljivanje svojih literarnih radova.

Za realizaciju bogatog sadržaja drugog broja časopisa zaslužan je velik broj studenata-autora, novinara, lektora i dizajnera na čelu s uredničkim vijećem kojeg čine urednici za svaku od glavnih rubrika: Zvonimir Parać (Sociologija), Renata Busatto (Povijest umjetnosti), Ana Vuković (Predškolski odgoj), Barbara Žaja (Talijanski jezik i književnost), Andrea Radić (Hrvatski jezik i književnost), Andrijana Kodžoman i Vana Miličević (Učiteljski studij), Marita Pastuović (Pedagogija), Anđelko Mihanović (Engleski jezik i književnost), Ana Križić (Filozofija) te Antonio Kovačević (Povijest), koji je ujedno i glavni i odgovorni urednik časopisa.

Jedan od ciljeva zbog kojih je »Humanist« nastao je uspješno povezivanje odsjeka i sastavnica fakulteta koji su, poradi manjka jedne jedinstvene zgrade fakulteta, nedovoljno međusobno povezani. Kroz poziv da se pridruže stvaranju časopisa, animiran je veliki broj studenata kojima je pružena prilika da se istaknu u onom što ih zanima (bilo to pisanje članaka, poezije, eseja, seminara, crtanje stripova, fotografiranje, lektoriranje, grafički dizajn, uredništvo itd.) te da napreduju u daljnjem obrazovanju. Radom na časopisu ukazuje se važnost studentskog aktivizma, promovirajući studentske inicijative i potičući studente da se aktiviraju u studentskoj, ali i privatnoj sferi.

Radom na časopisu »Humanist« studentima Filozofskog fakulteta dana je prilika da se upoznaju sa svim aspektima društvenih i humanističkih znanosti. Također, radom na časopisu sudionici oblikuju sebe dobivajući nova iskustva, upoznaju se s radom, uviđaju važnost volonterskog rada i studentskog aktivizma te  pridonose svom fakultetu i zajednici u kojoj žive. Na ovaj način studentima je omogućeno da prezentiraju svoje ideje, misli, doživljaje i ulažu u vlastiti razvoj.

Korištenjem časopisa »Humanist« svim studentima Filozofskog fakulteta su na jednom mjestu dostupne sve važne informacije vezane uz Filozofski fakultet u Splitu, struke koje obuhvaća, profesore i ostale subjekte koji su dio najužeg interesa svih studenata Filozofskog fakulteta u Splitu. Međusobnom razmjenom iskustava i znanja, projekt časopisa »Humanist« omogućava  studentima Filozofskog fakulteta, a i Sveučilišta, da se upoznaju sa svim aspektima društvenih i humanističkih znanosti te im daje priliku da svoj studentski život iskoriste na najbolji mogući način.

FOTO: HUMANIST