LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Troškovi stanovanja

Promjena naplate troškova stanovanja u Rijeci: što to znači za studente? 

Naplatu troškova stanovanja više neće vršiti privatna tvrtka Ri-Stan, evo kada kreću promjene.

Naplatu troškova stanovanja više neće vršiti privatna tvrtka Ri-Stan, evo kada kreću promjene.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović u utorak je izvijestio o uvođenju novih promjena vezanih uz naplatu troškova stanovanja u Rijeci.
Naime, od veljače objedinjena naplata troškova stanovanja prelazi u tvrtku Poslovni sustavi koja je u potpunom vlasništvu Grada Rijeke, za razliku privatne tvrtke Ri-Stan koja je do sada bila zadužena za to, piše Hina.
 

Postupak javne nabave


Dosadašnja praksa za objedinjenu naplatu svih troškova stanovanja – zajednički račun svih usluga riječkih komunalnih društava za pojedino kućanstvo bila je dodijeljena putem postupka javne nabave. 

Protekle četiri godine taj posao obavljala je privatna tvrtka Ri-Stan na temelju ugovora s Gradom Rijekom. No, to ističe 31. siječnja, a objedinjenu naplatu preuzimaju Poslovni sustavi, te se više neće provoditi postupak javne nabave, rekao je gradonačelnik Filipović na konferenciji za novinare.
 

Utjecaj na građane


Za studente koji žive u Rijeci, ali i sve druge građane ne bi trebalo doći do većih promjena u novom načinu naplate – računi se i dalje mogu platiti na postojećim šalterskim lokacijama, na web portalu Rijeka City Card, bez naknade, korištenjem debitnih i kreditnih kartica, putem internet banking sustava, u poštanskim uredima Hrvatske pošte, poslovnicama FINE i banaka te na prodajnim mjestima koji pružaju uslugu plaćanja uplatnica s 2D bar kodom.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA