LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Sjever

Projektom izgradnje doma u Koprivnici želi se ublažiti problem visokih cijena najma stanova

Dom će se graditi na novoj lokaciji unutar kampusa, što će omogućiti njegovu buduću nadogradnju u skladu s potrebama sveučilišta i rastom broja studenata.

Dom će se graditi na novoj lokaciji unutar kampusa, što će omogućiti njegovu buduću nadogradnju u skladu s potrebama sveučilišta i rastom broja studenata.

Sveučilište Sjever najavilo je početak izrade projektno-tehničke dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole za novi studentski dom na svojem kampusu u Koprivnici. Taj projekt, koji će u prvoj fazi izgradnje omogućiti smještaj za stotinu studenata, predviđa završetak radova do 2025. godine. 

Grad Koprivnica i Ministarstvo znanosti osigurali su financijska sredstva za realizaciju ovog važnog projekta. Ukupna vrijednost investicije iznosi pet milijuna eura, s planiranim iznosima od 300 tisuća eura za 2024. godinu za pripremne radove, te 4,7 milijuna eura za 2025. godinu namijenjenih izgradnji i opremanju doma. Gradsko vijeće Koprivnice podržalo je projekt jednoglasno, ističući važnost izgradnje studentskog doma koji je nužan za daljnji razvoj sveučilišta i grada.

Studentski centar u Zagrebu objavio rješenja prigovora za studentski smještaj


Prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša izjavio je da će se dom graditi na novoj lokaciji unutar kampusa, što će omogućiti njegovu buduću nadogradnju u skladu s potrebama sveučilišta i rastom broja studenata. Tomiša također napominje da je projekt izgradnje studentskog doma ključan za ublažavanje problema s visokim cijenama najma stanova u Koprivnici, koje si mnogi studenti teško mogu priuštiti.

Sveučilište Sjever u Koprivnici kontinuirano raste od svog osnutka 2012. godine, trenutno nudeći širok spektar studijskih programa prilagođenih potrebama tržišta rada. Novim studentskim domom Sveučilište Sjever nastoji pružiti svojim studentima ne samo kvalitetno obrazovanje nego i adekvatan smještaj, koji će doprinijeti njihovom akademskom uspjehu i osobnom razvoju.

Zagrebački SC objavio ključne uvjete za smještaj, bez toga nećete moći useliti u domove


 
IZVOR: SVEUČILIŠTE SJEVER
FOTO: SCREENSHOT INSTAGRAM / SVEUČILIŠTE SJEVER