LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Planiram, Poduzimam, Promoviram!

Projekt 3P pokazao se iznimno uspješnim u razvoju poduzetničke kulture

Projekt 3P – Planiram, Poduzimam, Promoviram! priveden je kraju. Na završnoj su konferenciji predstavljene brojne aktivnosti koje su se odvijale u sklopu istog.

Projekt 3P – Planiram, Poduzimam, Promoviram! priveden je kraju. Na završnoj su konferenciji predstavljene brojne aktivnosti koje su se odvijale u sklopu istog.

U utorak 5. srpnja u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije održana je završna konferencija projekta 3P – Planiram, Poduzimam, Promoviram!, financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007 – 2013, Obrazovanje za poduzetništvo i obrtIznos bespovratnih sredstava koji je odobren iznosi 195 448,45 kuna.

Nositelj je projekta Fakultet organizacije i informatike Varaždin s partnerima Gospodarskom školom Varaždin te Ekonomskom i trgovačkom školom iz Čakovca. Njegov je cilj bio povećati aspiracije srednjoškolskih učenika i studenata prema poduzetništvu kao karijernom izboru te povećati kapacitet srednjoškolskih i visokoškolskih nastavnika za razvoj poduzetničke kulture kroz osnivanje zajednice prakse.

Na konferenciji su predstavljene brojne aktivnosti koje su se odvijale u sklopu projekta poput međunarodne konferencije o poduzetništvu na kojoj su sudjelovali ugledni akademski profesori i poduzetnici, motivacijskih predavanja poduzetnika koja su okupila čak pet uspješnih mladih poduzetnika te odlazaka na sajmove poduzetništva. Govorilo se o održanim natjecanjima u snimanju promotivnih videa o poduzetništvu, istraživanjima poduzetničkih aspiracija učenika i studenata što je poveznica prema znanstvenom doprinosu cijelog projekta.

Predstavljena je radionica za nastavnike ekonomske grupe predmeta s ciljem usavršavanja i stjecanja poduzetničkih znanja. Projekt je završio organiziranim studijskim putovanjem na kojemu su sudjelovali kako nastavnici tako i učenici srednjih škola te studenti Fakulteta organizacije i informatike. Njegova je voditeljica bila izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

Više informacija moguće je pronaći na poveznici.

Foto: FOI
FOTO: FOI