LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Google u obrazovanju

Programi Googleovih kampova

Google će i ove godine pružiti mogućnost edukacije i stjecanja iskustva na tzv. Google kampovima. Za vas smo pripremili 5 programa koji se održavaju preko ljeta te studentima omogućavaju uvid i rad na Googleovim projektima.

Google će i ove godine pružiti mogućnost edukacije i stjecanja iskustva na tzv. Google kampovima. Za vas smo pripremili 5 programa koji se održavaju preko ljeta te studentima omogućavaju uvid i rad na Googleovim projektima.

Google i ove godine pruža mogućnost edukacije i stjecanja iskustva na tzv. Google kampovima. Ovom prilikom za vas smo pripremili 5 programa koji se održavaju preko ljeta te omogućavaju uvid i rad na Googleovim projektima, stjecanje nezaboravnog iskustva s Googleovim inženjerima te nude mogućnost druženja i zabave.

Programi za studente:

1. Maker Camp na Google Plusu – zainteresirani studenti mogu se prijaviti na ovaj program koji je besplatan i otvoren za sve. Program traje 30 dana u okviru kojih se radi na 30 projekata. Naime, prošle je godine ovaj program trajao od 8. srpnja do 16. kolovoza. U tom su periodu studenti imali priliku istraživati, raditi te sudjelovati na trideset projekata online. Također, svi zainteresirani mogu pratiti magazin Make na Google Plusu. Magazin Make je napravljen s ciljem informiranja i povezivanja zainteresiranih skupina ljudi koji se svake godine odluče raditi na nevjerojatnim projektima. Svakog se ljeta ovaj kamp održava upravo preko Google Plusa. 

2. Computer Science Summer Institute (CSSI) – je program za maturante, odnosno buduće brucoše koji traje tri tjedna. U ta tri tjedna budući studenti mogu naučiti programske osnove izravno od Googleovih inženjera, susresti se s novim tehnologijama te na zabavan i interaktivan način saznati više o informatici, programskom inženjerstvu i srodnim predmetima. Budući studenti ovaj program pohađaju u jednom od Googleovih ureda: u Mountain Viewu, u Kaliforniji, Bostonu te u Seattleu (Kirkland), a ono što itekako ostaje zapamćeno je iskustvo iz prve ruke. Svi polaznici ovog programa bit će smješteni u domovima. Važno je napomenuti kako su svi troškovi pohađanja programa pokriveni. Naime, Google osigurava svim polaznicima smještaj, hranu i prijevoz. Ukoliko ste zainteresirani, iskoristite ovu priliku te saznajte više na stranici.


3. Doodle 4 Google – je program koji poziva studente sa umjetničkim talentom da sudjeluju i rade na redizajnu logotipa tvrtke Google. Na program se može prijaviti na način da svaki student pošalje svoje crteže logotipa poštom na jednu od ove dvije adrese: Doodle 4 Google, PP 9112, Plainview, NY 11.803-9112 te ako je u pitanju noćna isporuka na adresu Doodle 4 Google, 35 Pinelawn Road, Suite 207 W, Melville, NY 11747. Također, crteži se mogu poslati i na web stranicu programa. 

4. AdCamp – je program za studente 2. i 3. godine marketinga koji žele naučiti nešto više o oglašavanju te steći dodatno iskustvo. Primjerice prošle su godine do 30. siječnja bili odabrani studenti kojima je omogućeno sudjelovanje u programu. Svi troškovi programa bili su plaćeni. AdCamp obuhvaća i suradnju te nastavni plan i program usmjeren na Google oglašavanje te marketinške aktivnosti. Također, pruža uvid u marketinšku kampanju Googleovih proizvoda i marketinšku industriju. Sudionici AdCampa će dobiti priliku  susresti se sa zaposlenicima i pripravnicima, imati prednost u natječaju za posao u slučaju konkurencije te mogućnost sudjelovanja u društvenim aktivnostima.

Prijaviti se mogu:

1. Studenti 4. godine BA / BS programa, bilo kojeg smjera, na Sveučilištu u istoj državi / regiji za koju se prijavljujete
2. Studenti preddiplomskog studija 2. i 3. godine
3. Izvrsni studenti koji pokazuju interes za oglašavanje i ostale marketinške grane
4. Imati dokaz o autorizaciji – dokaz da ste u mogućnosti biti odsutni više od 12 mjeseci izvan države (potrebno samo ukoliko se prijavljujete za SAD i Australiju)

5. Google Summer of Code - je globalni online program koji nudi studentske stipendije programerima za pisanje koda za razne softverske projekte otvorenog koda. U ovom programu mogu sudjelovati studenti pojedinačno ili s mentorom s kojim rade na projektu. Sudjelovanjem imaju mogućnost pratiti razvoj softvera te dobiti priliku za zapošljavanje. S druge strane, projekti na kojima se sudjeluje mogu se lakše identificirati i dovesti nove programere. Najbolje od svega, kreira se otvoreni kod koji se onda pušta u uporabu i na dobrobit svih. Studentima se također nudi mogućnost stipendija i putovanja, a kako pristupiti programu pogledajte ovdje.  Također, više informacija o samom programu možete pronaći u videu:

 

FOTO: SCREENSHOT/GOOGLE