LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativno natjecanje

Proglašeni pobjednici dizajnerskog hackathona na kojem su studenti izrađivali kreativno rješenje za Adidas

Visoko učilište Algebra i Sveučilište Hanze pokrenuli su ovo natjecanje sa željom da ono postane redovito i da se u narednim godinama širi i raste, uz uključenje timova s drugih visokih učilišta i sveučilišta.

Visoko učilište Algebra i Sveučilište Hanze pokrenuli su ovo natjecanje sa željom da ono postane redovito i da se u narednim godinama širi i raste, uz uključenje timova s drugih visokih učilišta i sveučilišta.

Visoko učilište Algebra ove godine bilo je, po prvi puta, domaćin hackathona u sklopu međunarodnog natjecanja u kreativnom dizajnu The International Creative Design Challenge.

Tijekom pet dana četiri peteročlana tima studenata, po dva sa studija komunikacija i medijskog dizajna Sveučilišta Hanze te preddiplomskog studija dizajna na Visokom učilištu Algebra, natjecalo se u izradi kreativnog rješenja za uređenje brand key storea za ovogodišnjeg klijenta hackathona, Adidas. Svi timovi imali su podršku mentora, a žiri je, nakon razmatranja svih predloženih rješenja, pobjednicima proglasio kreativni prijedlog jednog od nizozemskih timova studenata, tima koji se nazvao The Great 5.

– Kakav dojam prenijeti nakon ovakvog natjecanja? Jednom riječju: sinergija. Nakon dugotrajnih i neizvjesnih priprema, zahtjevnog tjedna samog natjecanja, objave pobjednika iz Nizozemske, tim The Great 5, proslave nakon, te pokretanja razrade od strane Adidasa. Zaključci su da su sve strane ispunjene pozitivnom energijom te jednim novim doživljajem. Svi studenti su ostvarili neizmjerno iskustvo u konkretnom kreativnom zadatku, a pobjednika su odlučili detalji. Nastavnici i mentori su imali vrtoglavi tjedan, dok su partneri projekta neumorno radili. Bilo je zadovoljstvo organizirati ovakvu vrstu natjecanja i već danas počinju pripreme za sljedeće ICDC natjecanje –naglasio je voditelj studija dizajna na Visokom učilištu Algebra, doc. art. dr. sc. Siniša Bogdanović.


Natjecanje je, uz Algebru, organiziralo i Sveučilište Hanze

– Kao suorganizator ovog prvog natjecanja, ne možemo biti zadovoljniji s time kako je sve prošlo! Iako je jedan od naših studentskih timova pobijedio, želimo čestitati i timovima Algebrinih studenata, jer svi su timovi uz značajna ograničenja uspjeli ponuditi obećavajuće koncepte finalnog rješenja. Bilo je zadovoljstvo raditi zajedno na ovom projektu s Visokim učilištem Algebra te se nadamo da će se, s vremenom, u ovo natjecanje uključiti više visokih učilišta i sveučilišta. Jedva čekamo natjecanje sljedeće godine! – naglasili su Nicolette Wever i Harro Leupen, predavači sa Sveučilišta Hanze i mentori nizozemskih studenata.

Ovakva vrsta natjecanja, naglasila je Anamarija Karlović, jedna od mentorica hrvatskih timova, definitivno je ostavila značajan utjecaj na stjecanje iskustva, rad u grupama te kreativni razvoj natjecatelja. Svaki od timova pokazao je zavidnu dozu posvećenosti i truda što je rezultiralo inovativnim i dojmljivim rješenjima. Ovogodišnji hackathon obilježen je podizanjem svijesti o održivosti, originalnim idejama i novim poznanstvima te se nadam da će se i ostala natjecanja odnosno projekti razvijati u sličnom dinamičnom smjeru. 
 

Kreativna agencija DIVISION 4 VISION također je sudjelovala u projektu kao partner:

– Bilo je inspirativno svjedočiti, kroz svakodnevnu provjeru timova i konzultacije, razvijanju ideja te njihovom uočavanju važnosti timskog rada i koordinacije, razumijevanja briefa i zadanih okvira, komunikacije s klijentom, rokova i vještine prezentiranja, što se u konačnici odrazilo na njihova prezentirana rješenja. Iako je na kraju ovog putovanja bio izabran pobjednički tim, uvjereni smo da prava pobjeda odlazi svim uključenim studentima jer je ranu fazu njihove karijere obilježilo neprocjenjivo iskustvo koje mogu iskoristiti u svim budućim kreativnim pohodima – izjavio je Roman Turk, direktor agencije DIVISION 4 VISION.

Visoko učilište Algebra i Sveučilište Hanze pokrenuli su ovo natjecanje sa željom da ono postane redovito i da se u narednim godinama širi i raste, uz uključenje timova s drugih visokih učilišta i sveučilišta.

FOTO: ALGEBRA