LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

Profesoru Burumu povjeren mandat rektora do 2024.

Još je jednom mandat rektora povjeren prof. dr. sc. Nikši Burumu, redovitom profesoru u trajnom zvanju na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku.

Još je jednom mandat rektora povjeren prof. dr. sc. Nikši Burumu, redovitom profesoru u trajnom zvanju na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku.

Na 165. sjednici Senata Sveučilišta u Dubrovniku održano je tajno glasovanje za izbor rektora u mandatnom razdoblju od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2024. Ponovno je izabran prof. dr. sc. Nikša Burum. 

– Današnji izbor priznanje je za trud koji je ova Uprava uložila u promicanju izvrsnosti Sveučilišta. Hvala svim zaposlenicima koji su pridonijeli razvoju Sveučilišta, bez njihovog zalaganja ni naše ideje ne bi bile ostvarive. Hvala svim članovima Senata koji su mi ponovno ukazali povjerenje. – izjavio je rektor.

Prof. dr. sc. Nikša Burum redoviti je profesor u trajnom zvanju na dubrovačkom Odjelu za elektrotehniku i računarstvo.

– Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveni rad nastavio je i nakon stjecanja magisterija pa je 2002. uključen kao istraživač na međunarodni projekt Analysis of Curved Microstrip Antennas čiji je naručitelj bio European Office of Aerospace Research and Development, USA Airforce Research Laboratory. Zbog zapaženih znanstvenih rezultata dopušteno mu je da doktorat stekne izvan doktorskog studija. Tako je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 5. svibnja 2004. obranio doktorsku disertaciju s temom Modeliranje mikrotrakastih antena na sfernim strukturama pod mentorstvom prof. dr. sc. Zvonimira Šipuša.  Sudjelovao je na brojnim projektima, član je međunarodne udruge IEEE (Institute of Electrical Engineering and Computing) i Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Autor je i koautor više znanstvenih radova. – navode sa Sveučilišta u Dubrovniku.

FOTO: UNIDU