LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima

Profesor Burton H. Lee dolazi na zagrebački FER

U četvrtak, 16. travnja 2015., na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se predavanje profesora Burtona H. Leeja sa Sveučilišta Stanford o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima.

U četvrtak, 16. travnja 2015., na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se predavanje profesora Burtona H. Leeja sa Sveučilišta Stanford o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima.

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Veleposlanstva SAD-a, na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se predavanje profesora Burtona H. Leeja sa Sveučilišta Stanford. Tema predavanja bit će pokretanje start-up tvrtki na sveučilištima, a održat će se u četvrtak, 16. travnja 2015., od 11:00 do 12:30 u dvorani D1.

Ovim predavanjem želi se upoznati studente i profesore, ali i sve ostale zainteresirane osobe, s međunarodnim iskustvima nastajanja start-up tvrtki na sveučilištima, u prvom redu američkim. Osim toga, profesor Lee dat će odgovore na mnoga praktična pitanja kao što su rješavanje problema pri otvaranju ovakvog projekta i zaštite prava intelektualnog vlasništva.

Burton H. Lee svjetski je stručnjak za europski i inovacijski sustav Silicijske doline, kao i za tehnološke start-up tvrtke i inovacije, utemeljene na znanstveno-akademskom znanju. Uz to, ima i više od 15 godina iskustva u start-up poduzetništvu, višem menadžmentu i tehničkom vodstvu u ranoj fazi ulaganja te velikim globalnim tehnološkim korporacijama kao što su General Electric, Hewlett-Packard i Daimler. Profesor Lee doktorirao je strojarstvo i elektrotehniku na Stanfordu, a na Sveučilištu Cornell stekao je diplomu iz područja financija.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku i otvoreno je za profesore, studente, ali i sve ostale zainteresirane građane. Više informacija o ovom događaju dostupno je na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: FER, FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR