LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Prof. dr. sc. Dijana Vican nova je rektorica Sveučilišta u Zadru

Senat Sveučilišta u Zadru za novu je rektoricu izabrao sadašnju prorektoricu Dijanu Vican.

Senat Sveučilišta u Zadru za novu je rektoricu izabrao sadašnju prorektoricu Dijanu Vican.

Dana 27. svibnja 2015. godine prorektorica prof. dr. sc. Dijana Vican postala je novoizabrana rektorica Sveučilišta u Zadru. Rektor, odnosno rektorica Sveučilišta u Zadru bira se tajnim glasovanjem. U postupku izbora koji je proveden u skladu sa Statutom Sveučilišta u Zadru i izbornim uputama, pobjedničkom je kandidatu za pobjedu potrebna natpolovična većina ukupnog broja članova Senata.

Prof. dr. sc. Dijana Vican pobijedila je s 22 glasa od moguća 33 glasa. Njezini protukandidati,  prof. dr. sc. Ana Proroković dobila je osam glasova, prof. dr. sc. Emil Hilje tri glasa, a prof. dr. sc. Jozo Rogošić nije dobio nijedan glas. On je i udaljen s prethodno održane sjednice zbog neakademskog ponašanja.

Na konferenciji za medije održanoj u Rektoratu dosadašnji je rektor prof. dr. sc. dr. h. c. Ante Uglešić predao vodstvo profesorici Vican, koja je novinarima predala i sažetak svojeg programa. Program obuhvaća niz elemenata, od kojih se posebno ističe integracija različitih odjela te stvaranje programa združenih studija i internacionalizacije Sveučilišta.
– Poštovat ću sve što su radile dosadašnje uprave, a misija mi je od svega dobroga činiti bolje. – poručila je nova rektorica Dijana Vican.
Naknadno će donijeti odluku o prorektorima te će u fokusu imati i suradnju sveučilišnih potencijala s gospodarskim sektorom.

Inače, Dijana Vican na Sveučilištu u Zadru radi od 1987. godine, na Odjelu za pedagogiju. Uspješna je u svojem nastavničkom i znanstvenom radu, usavršavala se u zemlji i svijetu, obnašala je nekoliko funkcija na Sveučilištu, a od 2011. godine obnašala je i dužnost prorektorice Sveučilišta u Zadru, dok je prof. dr. sc. Ante Uglešić, inače profesor s Odjela za arheologiju, bio rektor.

Prof. dr. sc. Dijana Vican svoje mandatno razdoblje započinje 1. listopada 2015. godine, a ono će trajati do rujna 2019. godine

FOTO: UNIZD.HR