LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mentalno zdravlje

Problem mentalnog zdravlja studenata: Ovdje možete pronaći besplatna psihološka savjetovanja!

Kvalitetno mentalno zdravlje bitna je značajka tijekom studentskog života!

Kvalitetno mentalno zdravlje bitna je značajka tijekom studentskog života!

Loše mentalno zdravlje danas je jedno od najvećih problema među mladima, a ponekad razgovor s prijateljima ili roditeljima nije dovoljno učinkovit pa je jedini put do izlaza stručna pomoć. Studenti se svakodnevno suočavaju sa stresom zbog (ne)uspjeha na faksu, odvajanja od mjesta stanovanja i velikih promjena i izazova koji ih sustižu.

S ciljem poboljšanja mentalnog zdravlja studenata, u nastavku možete pročitati gdje možete pronaći stručnu pomoć u studentskim gradovima:
 


VEZANO: Financijski stres: što se događa vašem tijelu kad brinete zbog novca?


 

Zagreb

 

U sklopu Studentskog doma Cvjetno naselje provodi se besplatno savjetovanje koje se održava prema unaprijed dogovorenim terminima i dostupno je svim studentima korisnicima usluga Studentskog centra u Zagrebu, kao i radnicima Studentskog centra u Zagrebu.

Sveučilište u Zagrebu također nudi usluge psihološkog tretmana za studente prijediplomskog, diplomskog ili integriranog prijediplomskog studija. Prijavu možete ispuniti ovdje, no važno je za naglasiti da su liste čekanja duge te da se na tretman može čekati i do dva mjeseca.

Također, mnogi zagrebački fakulteti pružaju mogućnost savjetovanja za studente, pa pomoć možete potražiti i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Pravnom fakultetu u Zagrebu.

 

Rijeka

 

Sveučilište u Rijeci svojim studentima nudi mogućnost psihološkog savjetovanja unutar Sveučilišnog Savjetovališnog Centra koji je otvoren svim studentima i studenticama koji se susreću s izazovima, posebice onima koji zbog bolesti, oštećenja ili poremećaja imaju stalne, povremene ili privremene teškoće u realizaciji svakodnevnih akademskih aktivnosti. Više informacija možete pronaći na poveznici.

 

Osijek

 

Psihološko savjetovalište prvotno je djelovalo na razini Sveučilišta u Osijeku, no nedavno je  premješteno u Ured za psihološko savjetovanje studenata pri Filozofskom fakultetu u Osijeku. Svi studenti Sveučilišta u Osijeku imaju mogućnost besplatnog savjetovanja, a termin se dogovara e-mailom na adresu savjetovaliste@unios.hr.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA