LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Interes za prirodne znanosti

Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu otvara svoja vrata zainteresiranim studentima

Manifestacijom „Dan i noć na PMF-u” obuhvatit će se sedam odsjeka PMF-a gdje će studenti moći na zanimljiv način uvidjeti važnost prirodoslovnih znanosti.

Manifestacijom „Dan i noć na PMF-u” obuhvatit će se sedam odsjeka PMF-a gdje će studenti moći na zanimljiv način uvidjeti važnost prirodoslovnih znanosti.

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvara svoja vrata svim zainteresiranim studentima, budućim studentima te ostalim posjetiteljima. Riječ je o jednodnevnom festivalu znakovitog naziva Dan i noć na PMF-u koji će se održati u petak, 13. travnja, i kojim se kroz sedam znanstveno-popularnih manifestacija na sedam odsjeka PMF-a želi prikazati važnost prirodoslovnih struka, ali i načini rada zaposlenih djelatnika na ovom fakultetu.

Svrha je ove manifestacije kroz različite zanimljive radionice, pokuse i predavanja prikazati matematiku i prirodoslovlje na maštovit i pristupačan način te tako razviti veći interes mladih za prirodoslovne znanosti. Samu ideju za ovu manifestaciju potaknuo je Kemijski odsjek još prije deset godina, a ubrzo su ga počeli slijediti i ostali. Danas je ona jedna od najvećih manifestacija vezanih uz popularizaciju znanosti, što dokazuje činjenica da je prošlogodišnji festival organiziralo gotovo tisuću studenata i djelatnika PMF-a na čak 11 lokacija u Zagrebu, uključujući različite odsjeke, Memorijalne prostore Andrije Mohorovičića te Botanički vrt, a samu je manifestaciju posjetilo više od 15 tisuća posjetitelja te više od 80 organiziranih grupa iz 50 gradova Hrvatske i susjednih zemalja.

Festival uključuje manifestacije kao što su Noć biologije, Fizika danasGeofizika uživoOtvoreni dan geografijeOtvoreni dan geologijeOtvoreni dan kemije i Otvoreni dan matematike. Za više informacija posjetite stranicu Sveučilišta te pogledajte promotivni video.

FOTO: FLICKR