LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Istrian Tourism Competition"

Primijenite stečeno znanje na natjecanju u rješavanju turističkih poslovnih slučajeva

Najavljeno je 3. izdanje natjecanja u rješavaju poslovnih slučajeva na području turizma. Prijavite se do 22. travnja!

Najavljeno je 3. izdanje natjecanja u rješavaju poslovnih slučajeva na području turizma. Prijavite se do 22. travnja!

U prostorijama vijećnice Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković na konferenciji za novinare najavljeno je 3. izdanje natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC) koje organizira Start-Up Udruga. ITC predstavlja jedinstveno natjecanje u poslovnim slučajevima iz područja turizma u regiji JI Europe. Poslovne slučajeve u ovogodišnjem izdanju natjecanja predstaviti će Idea Istra, Općina Vižinada i Općina Svetvinčenat, a u natjecanju mogu sudjelovati studenti svih visokih škola, veleučilišta i sveučilišta u Hrvatskoj.

Na konferenciji su prisustvovali Amel Hadžipašić (Start-Up Udruga), dekanica Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Danijela Križman Pavlović, prošlogodišnja natjecateljica Jelena Petermanec te predstavnici partnera natjecanja koji su ukratko predstavili poslovne slučajeve koje će imati priliku rješavati natjecatelji ITC-a.

Sudionici konferencije naglasili su višestruke koristi od sudjelovanja u natjecanju. Danijela Križman Pavlović istaknula je važnost projekta za stjecanje iskustva te povezivanje natjecatelja s potencijalnim poslodavcima. Jelena Petermanec je kao prednosti prijavljivanja i sudjelovanja u ovome natjecanju navela mogućnost implementacije znanja stečenih tijekom studija, proširivanje mogućnosti zapošljavanja te je pohvalila dodatne sadržaje projekta poput panela i predavanja te posjeta gradovima i tvrtkama partnerima.

Lorena Boljunčić (Idea Istra) ustvrdila je kako im je želja da studenti kroz ovo natjecanje ponude rješenja za razvoj novog i inovativnog kulturno-turističkog proizvoda ili onog koji bi poslužio kao nadogradnja na njihov postojeći proizvod (Pula City Tour), pri čemu će od iznimne važnosti pri vrednovanju biti održivost samog rješenja tj. njegov opstanak na tržištu.

Općina Svetvinčenat drugu godinu zaredom sudjeluje u natjecanju kao partner. Načelnik Općine Dalibor Macan ima velika očekivanja od studenata i njihovih prijedloga za produljenje turističke sezone, povećanje broja dolazaka i noćenja u Svetvinčentu. Matea Stanić, viša stručna suradnica za međunarodne projekte, nadodala je neograničenost budžeta kada je riječ o prijedlozima, ali i naglasila kako oni moraju biti kvalitetni i usmjereni na daljnji razvoj destinacije. Igor Macan, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine, osvrnuo se na prošlogodišnji poslovni slučaj čije je idejno rješenje prihvaćeno te je već dospjelo do probne faze, a na čijem razvoju su angažirani upravo studenti koji su na spomenutom slučaju radili tijekom natjecanja.

Općina Vižinada kroz ovo natjecanje također očekuje ideje studenata koje bi bile usmjerene na rast broja dolazaka turista i noćenja kroz razvoj Bike centra i njegovih sadržaja. Marko Ferenac, načelnik Općine, ustvrdio je kako se osim razvoja ruralnog turizma Općina namjerava ozbiljnije posvetiti i prepoznavanju Vižinade kao destinacije cikloturizma.

Natjecanje podržavaju Idea Istra, Općina Svetvinčenat, Općina Vižinada, Grad Pula, HBOR, IDA, TZ Istarske županije, TZ Pula, Sveučilište Jurja Dobrile, FET Dr. Mijo Mirković, Studentski centar Pula, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile.

Rok za prijavu je 22. travnja, a nagradni fond iznosi 10.000 kn. Službeno otvorenje natjecanja održati će se 26. travnja na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković. Nakon otvorenja slijedi formiranje timova i odabir poslovnog slučaja koji će natjecatelji rješavati. Više informacija o natječaju i načinu prijava možete pronaći na mrežnoj stranici, Facebook stranici natjecanja ili postaviti upit na istriantourismcompetition@gmail.com.

FOTO: START-UP UDRUGA