LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
mehanizmi zaštite ljudskih prava

Prilika za studente pravnih fakulteta: Ljetna škola ljudskih prava u Novom Vinodolskom

Organizatori snose troškove prehrane i smještaja polaznika, dok studenti sami snose troškove puta.

Organizatori snose troškove prehrane i smještaja polaznika, dok studenti sami snose troškove puta.

Pravni fakultet u Rijeci i Grad Novi Vinodolski pozivaju studente da se prijave na Ljetnu školu ljudskih prava, koja će se održati od 23. do 27. rujna 2024. godine.

Ljetna škola ljudskih prava, koja se kontinuirano održava od 2007. godine, okuplja studente s pravnih fakulteta iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba, kao i studente Pravnog fakulteta u Mostaru iz Bosne i Hercegovine. Taj edukacijski program održava se u Novom Vinodolskom, gradu poznatom po Vinodolskom zakonu iz 1288. godine, jednom od najvažnijih kulturnih spomenika hrvatskog naroda i značajnom srednjovjekovnom dokumentu.

Veliki uspjeh riječkih studenata prava na SLAM Moot Court natjecanju



I ove godine škola će biti usmjerena na izučavanje mehanizama zaštite ljudskih prava prema Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda iz 1950. godine, kojoj je Hrvatska ugovorna stranka. Studenti će imati priliku učiti od uglednih domaćih i inozemnih pravnih stručnjaka, a uspješno sudjelovanje u programu omogućit će im stjecanje 3 ECTS boda.

Na Pravnom fakultetu u Rijeci organizira se ljetna škola prava


Organizatori snose troškove prehrane i smještaja polaznika, dok studenti sami snose troškove puta. Predviđeni dolazak studenata je 22. rujna, a odlazak 28. rujna. Rok za prijavu je 1. srpnja 2024. godine, a prijave se vrše preko obrasca koji se nalazi na sljedećoj poveznici.

Za više informacija i pitanja zainteresirani se mogu obratiti Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, na e-mailmasa.marochini@uniri.hr. 

IZVOR: PRAVNI FAKULTET U RIJECI
FOTO: GRAD NOVI VINODOLSKI