LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tribina

Prilika da saznate više o utjecaju članstva u EU na hrvatsko pravosuđe i javnu upravu

Skup okuplja stručnjake i javne službenike kako bi raspravili o utjecaju Europske unije na pravosudni sustav i javnu upravu Republike Hrvatske.

Skup okuplja stručnjake i javne službenike kako bi raspravili o utjecaju Europske unije na pravosudni sustav i javnu upravu Republike Hrvatske.

Dana 17. listopada 2024. godine, u Predstavništvu Europske komisije u Zagrebu, održat će se tribina pod nazivom Utjecaj članstva u EU na funkcioniranje pravosuđa i javne uprave u RH. Skup, koji počinje u 12 sati, okuplja stručnjake i javne službenike kako bi raspravili o utjecaju Europske unije na pravosudni sustav i javnu upravu Republike Hrvatske.

Umjetna inteligencija u kreativnim i kulturnim industrijama


Tribina je podijeljena u dva panela. Prvi panel razmotrit će promjene koje je članstvo Hrvatske u EU donijelo pravosuđu, uključujući pitanja učinkovitosti, transparentnosti i neovisnosti pravosudnog sustava. Drugi panel će biti usmjeren na analizu uspjeha i izazova s kojima se hrvatska javna uprava suočava u prilagodbi europskim standardima i demokratskim načelima upravljanja.

Na Effectus veleučilištu održana je panel rasprava o izazovima i iskustvima primjene umjetne inteligencije


Organizatori ovog događanja su Europski dokumentacijski centar Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Europski dokumentacijski centar Pravnog fakulteta u Zagrebu i Europski dokumentacijski centar Ekonomskog fakulteta u Splitu, uz financijsku podršku Europske komisije. Tribina je dio serije skupova Zajedno za bolju EU – razgovarajmo, koji potiču dijalog o europskim temama od važnosti za Hrvatsku.

Na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku održat će se panel na temu povezanosti umjetnosti i novih medija


Svaki panel traje oko sat vremena i uključuje mogućnost postavljanja pitanja iz publike. Skup je otvoren za sve zainteresirane, a jezik tribine bit će hrvatski. Dolazak je potrebno potvrditi putem sljedeće poveznice. Više informacija o događaju možete pronaći u programu te u službenom pozivu.

IZVOR: PRAVNI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA