LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za mlade umjetnike

Prijavite svoje radove na projekt "Erste fragmenti"

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2017. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3 000 kuna.

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2017. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3 000 kuna.

Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom Erste fragmenti 12, koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina i studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija), dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru pobjedničkog rada. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu - tisuću kuna mjesečno.

Projekt Erste fragmenti organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je 155 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Mnogi autori, koji su sudjelovali u prijašnjim natječajima, u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Natječaj za otkup radova od prijavljenih sudionika traži fotografije radova, s opisom i cijenom svakog rada. Svaki autor na natječaj može prijaviti najviše tri pojedinačna rada. O odabiru radova za otkup i proglašenju najboljeg rada, odlučivat će stručni žiri, a rok za predaju je 25. ožujka 2016.. Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2017. godine Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3 000 kuna.

Natječaj za stipendiju također traje do 25. ožujka 2016., a osim likovnih radova i dobrih ocjena potrebna je i motiviranost te sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju temeljem razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija, a čine je: dva predstavnika stručnog žirija za natječaj za otkup likovnih radova te jedan predstavnik Erste banke.

Za više informacija o natječajima i detaljima potrebnim za prijavu mladi mogu posjetiti mrežne stanice urbanokulturne platforme Urbanka ili stranice Erste banke.

 

FOTO: URBANKA