LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus+ natječaj

Prijavite se za stručnu praksu u inozemstvu i steknite dragocjeno iskustvo, čak i u ljetnim mjesecima

Praksa ne mora biti dio vašeg studijskog programa, što znači da možete iskoristiti ljetne mjesece za obavljanje prakse u inozemstvu.

Praksa ne mora biti dio vašeg studijskog programa, što znači da možete iskoristiti ljetne mjesece za obavljanje prakse u inozemstvu.

Sveučilište u Zadru je raspisaloErasmus+ natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost na inozemnim institucijama ili organizacijama. Erasmus+ program otvara vrata studentima za stjecanje dragocjenog međunarodnog iskustva kroz stručnu praksu u inozemstvu. Taj program pruža izvanrednu priliku za sve koji žele proširiti svoje profesionalne horizonte i usavršiti se u odabranom području.

Stručna praksa kroz Erasmus+ može trajati od dva mjeseca do cijele godine, pružajući dovoljno vremena za usvajanje novih vještina i znanja. Posebno je važno napomenuti da praksa ne mora biti dio vašeg studijskog programa, što znači da možete iskoristiti ljetne mjesece za obavljanje prakse u inozemstvu. Financijska potpora koju Erasmus+ osigurava studentima može doseći do 950 eura mjesečno, što značajno olakšava pokrivanje troškova života u inozemstvu. Ta financijska podrška omogućuje studentima da se u potpunosti posvete praksi i iskoriste sve mogućnosti koje im se pružaju.

U sklopu natječaja moguće je realizirati mobilnost na visokoškolskim institucijama i organizacijama u programskim zemljama, tj. u državama članicama Europske unije (Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta,Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska) te Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Sjevernoj Makedoniji, Turskoj i Srbiji.

Europska unija smanjuje sredstva za Erasmus+. Kako će to utjecati na studente, profesore i ostale?



Stručnu praksu nije moguće ostvariti u institucijama Europske komisije, organizacijama čija djelatnost obuhvaća programe EU ili diplomatskim predstavništvima RH u inozemstvu. Popis institucija u kojima nije moguće obavljati praksu dostupan je ovdje. Mjesta za obavljanje stručne prakse mogu se pronaći samoinicijativno, uz pomoć matičnog odjela, Agencije za mobilnost i programe EU ili uz pomoć ponuda koje objavljuje sveučilište.

Rok za prijavu je 45 dana prije planiranog početka mobilnosti, a natječaj ostaje otvoren do popunjenja kvote ili do 28. veljače 2025. godine. S obzirom na ograničen broj mjesta, preporučuje se prijaviti što prije i osigurati svoje mjesto u programu.

Splitsko-dalmatinska županija objavila privremene rezultate za Erasmus+ naknade putnih troškova



Erasmus+ stručna praksa idealna je prilika za sve studente koji žele steći međunarodno iskustvo, unaprijediti svoje vještine i otvoriti nove mogućnosti za buduću karijeru. Nemojte propustiti ovu šansu – prijavite se i započnite svoje međunarodno iskustvo već danas! Više informacija saznajte u tekstu natječaja.
 
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZADRU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA