LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Prijavite se za Erasmus+ dugoročnu mobilnost, uz trajanje studijskog boravka od 2 do 12 mjeseci

Studenti koji se prijave mogu provesti studijski boravak u trajanju od 2 do 12 mjeseci, s obvezom da ostvare minimalno 3 ECTS boda po mjesecu mobilnosti.

Studenti koji se prijave mogu provesti studijski boravak u trajanju od 2 do 12 mjeseci, s obvezom da ostvare minimalno 3 ECTS boda po mjesecu mobilnosti.

Sveučilište u Zadru, kao nositelj Erasmus povelje za visoko obrazovanje, raspisuje natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost u sklopu Erasmus+ programa za ljetni semestar akademske godine 2024./2025. Taj natječaj omogućuje studentima Sveučilišta u Zadru da ostvare dugoročnu mobilnost u svrhu studijskog boravka na inozemnim visokoškolskim institucijama, s kojima je sveučilište potpisalo Erasmus+ međuinstitucijski sporazum.

Studenti koji se prijave mogu provesti studijski boravak u trajanju od 2 do 12 mjeseci, s obvezom da ostvare minimalno 3 ECTS boda po mjesecu mobilnosti. To znači da student koji boravi 5 mjeseci mora prikupiti najmanje 15 ECTS bodova. Važno je napomenuti da studijski boravak u okviru Erasmus+ programa ne uključuje samostalno istraživanje, te studenti koji planiraju istraživanje za završni ili diplomski rad moraju imati prihvatno pismo tutora s institucije primateljice. U takvim slučajevima, minimalno opterećenje u ECTS bodovima nije obvezno.

Međunarodna konferencija o evoluciji i razvoju živčanih sustava na Sveučilištu u Zadru



Mobilnost se može ostvariti na visokoškolskim institucijama i organizacijama u državama članicama Europske unije, uključujući Austriju, Belgiju, Bugarsku, Cipar, Češku Republiku, Dansku, Estoniju, Finsku, Francusku, Njemačku, Grčku, Mađarsku, Irsku, Italiju, Litvu, Latviju, Luksemburg, Maltu, Nizozemsku, Poljsku, Portugal, Rumunjsku, Slovačku, Sloveniju, Španjolsku i Švedsku, te u Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Sjevernoj Makedoniji, Turskoj i Srbiji. Također, mobilnost je moguće ostvariti i u KA171 regijama 1–14 (tzv. international opening) prema Erasmus+ programskom vodiču (str. 33). U okviru pojedinog projekta ne smije se izdvojiti više od 20% dodijeljenih bespovratnih sredstava za financiranje mobilnosti u partnerskim KA171 regijama.

Sveučilište u Zadru partner na projektu kontrole kvalitete kopnenih voda pomoću AI-ja, dobili preko pola milijuna eura



Prijavni obrasci i dodatne informacije su dostupne na mrežnim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru, dok prijavne obrasce i ostale vezane dokumente možete pronaći na mrežnim stranicama sveučilišta. Također, za sva dodatna pitanja možete se obratiti obratiti Tini Bobaček, mag. nov., na telefon 023/200-598 ili e-mailom na adresu tkeran@unizd.hr.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZADRU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA