LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti komparativne književnosti

Prijavite se na studentsku konferenciju ''Perspektive suvremene komparatistike: sociologija književnosti''

Konferencija će otvoriti pitanja kulturnih pristupa književnosti, prijavite se i/ili sudjelujte!

Konferencija će otvoriti pitanja kulturnih pristupa književnosti, prijavite se i/ili sudjelujte!

U Zagrebu će se od 28. studenog do 1. prosinca održati konferencija Perspektive suvremene komparatistike: Sociologija književnosti. Dosadašnjim se konferencijama dalo više prostora različitih pristupa književnosti, kao i kulturoloških okvira koji je čine.

Studenti su odlučili u Zagrebu ove godine više govoriti o sociološkom pristupu književnosti koji uključuje opis kulturnog kretanja u više smjerova.

Svi koji žele sudjelovati na konferenciji mogu prijaviti radove na teme proučavanja književnosti i njezinog regionalnog konteksta. Osim toga svi sudionici i izlagači će se više posvetiti i nekim drugim pristupima književnosti, uključujući one temeljene na kulturološkim razlikama, koji do sada nisu bili istaknuti.

Službeni jezici koji će se moći koristiti na konferenciji su hrvatski, bosanski, srpski, slovenski i makedonski, a prijave se mogu podnijeti do 1. listopada, odnosno do 15. listopada za izlaganje na istoj.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti obrazac i poslati ga na e-mail adresu konferencije: sociologijaknjizevnosti2014@gmail.com.

FOTO: KULTURPUNKT..HR