LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet političkih znanosti u Zagrebu

Prijavite se na specijaliziranu jesensku školu o Istočnoj Aziji i osvojite 5 ECTS bodova

Polaznici ove škole imat će priliku učiti o usponu Kine i regionalnoj sigurnosti, političkoj povijesti Istočne Azije, kao i o složenim odnosima između Kine i Tajvana te o nuklearnim pitanjima vezanim uz Sjevernu Koreju.

Polaznici ove škole imat će priliku učiti o usponu Kine i regionalnoj sigurnosti, političkoj povijesti Istočne Azije, kao i o složenim odnosima između Kine i Tajvana te o nuklearnim pitanjima vezanim uz Sjevernu Koreju.

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u studenom i prosincu 2024. godine organizira Jesensku školu o političkim, ekonomskim i sigurnosnim aspektima Istočne Azije. Ova interdisciplinarna škola pruža jedinstvenu priliku studentima preddiplomskih i diplomskih studija politologije i novinarstva da detaljno istraže političke, ekonomske i sigurnosne izazove u Istočnoj Aziji, s posebnim naglaskom na Kinu, Japan, Južnu i Sjevernu Koreju te Tajvan.

Program škole podijeljen je u tri modula. Prvi modul, Politika, sigurnost i ekonomija Istočne Azije, održava se od 11. do 15. studenog 2024. godine, u vremenu od 17 do 20 sati. Drugi modul, pod nazivom Politička povijest Istočne Azije, odvija se od 25. do 29. studenog, također u poslijepodnevnim satima. Treći modul, Politika i politički sustavi Tajvana i Sjeverne Koreje, predviđen je za razdoblje od 9. do 13. prosinca 2024. godine.

Kina ukida međunarodna posvojenja za strance koji nisu rodbina, nesigurnost za obitelji u SAD-u



Polaznici ove škole imat će priliku učiti o usponu Kine i regionalnoj sigurnosti, političkoj povijesti Istočne Azije, kao i o složenim odnosima između Kine i Tajvana te o nuklearnim pitanjima vezanim uz Sjevernu Koreju. Predavanja će održavati priznati stručnjaci iz Tajvana, Belgije i Hrvatske, a osim teorijskih predavanja, polaznici će sudjelovati i u interaktivnim diskusijama. Uspješan završetak ove škole donosi 5 ECTS bodova.

Kako ne odgajati djecu: uplakanu djevojčicu zaključali u toalet aviona



Prijave su otvorene do 1. studenog 2024. godine, a zainteresirani studenti mogu se prijaviti slanjem motivacijskog pisma dr. Dariu Kuntiću na adresu dkuntic@yahoo.com. Za više informacija, studenti mogu posjetiti službenu web stranicu fakulteta.
IZVOR: FAKULTET POLITIČKIH ZNANOSTI U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA