LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Galerija SKC

Prijavi svoj multimedijalni rad za izložbu povodom Dana žena!

Mladi umjetnici i studenti koji se bave raznim kreativnim disciplinama i djeluju u intermedijalnom području umjetnosti, pozvani su svoje radove prijaviti na ovu izložbu.

Mladi umjetnici i studenti koji se bave raznim kreativnim disciplinama i djeluju u intermedijalnom području umjetnosti, pozvani su svoje radove prijaviti na ovu izložbu.

Izvrsnu priliku kreativnim studentima i ove godine pruža Galerija SKC koja trenutno okuplja multimedijalne radove za izložbu povodom obilježavanja Dana žena. Na natječaj se možete prijaviti do 26. veljače 2024. godine.
 


VEZANO: Posjetite virtualnu izložbu na riječkom Sveučilištu!


 

„Pozivamo studentice i studente te mlade umjetnice i umjetnike koji se bave različitim kreativnim disciplinama i djeluju u intermedijalnom području umjetnosti da se prijave.“ – stoji u objavi SKC UNIRI-ja.

 

Tema izložbe


Izložba se bavi temom društvene misinterpretacije ženskosti nasuprot njezine stvarne pojavnosti. 
 

„Izložbenim radovima želimo propitivati patrijarhalne pozicije definiranja koncepta ženskosti stoga vas pozivamo na umjetničko propitivanje autoriteta koji kreiraju i u javnom prostoru nameću retradicionalizaciju ženske ideologije istovremeno si dajući za pravo usmjeravanja moralnog kompasa društva.“ – poručili su.


FOTO: SKC/UNIRI web, Ilustracija
 
Nekoliko pitanja koja možete postaviti prilikom stvaranja rada:
 
  • Jesmo li svjesni nevidljivog, a sveprisutnog usmjeravajućeg utjecaja male gaze-a? 
  • Zašto čuvamo skupljanu frustraciju u sebi? 
  • Kako istu izražavamo putem umjetnosti? 
  • Na koji način bijes generira naše stvaralaštvo? 
 

Kako se prijaviti?'


Prijave se šalju na e-mail: skc.galerije@gmail.com, a u prilogu je potrebno poslati kratku biografiju (5 rečenica), koncept rada i fotografije samog rada. Svatko tko se odluči uključiti može prijaviti do tri rada.

Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti svih fakulteta u Hrvatskoj te alumni/mlade umjetnice i umjetnici do 30 godina starosti. Također, zaprimaju se radovi svih umjetničkih disciplina, od vizualnih i auditivnih do pisanih i izvedbenih.

Nadalje, troškove prijevoza/dostave radova sudionici snose sami, a oni radovi koji su odabrani moraju stići u galeriju do 5. ožujka 2024. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail: skc.galerija@gmail.com.
FOTO: SKC,UNIRI