LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
natječaj u tri kategorije

Prijavi svoj inovativni projekt na natječaj Pro-Student i osvoji vrijednu nagradu te priznanje fakulteta

Ovaj natječaj pruža studentima priliku da predstave svoje inovativne ideje i projekte s komercijalnim potencijalom.

Ovaj natječaj pruža studentima priliku da predstave svoje inovativne ideje i projekte s komercijalnim potencijalom.

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek pokrenut je natječaj Pro-Student 2024., koji uključuje tri kategorije: KOMPOT, ZAPRO i ZIPS. Ovaj natječaj pruža studentima priliku da predstave svoje inovativne ideje i projekte s komercijalnim potencijalom.

U okviru natječaja je objavljen KOMPOT poziv, gdje su studenti pozvani da prijave ideje s komercijalnim potencijalom koje su povezane s područjima elektrotehnike, računarstva ili informacijskih tehnologija (IT). Iako softverska rješenja ne moraju nužno biti tematski vezana uz elektrotehniku ili računarstvo, njihova povezanost s IT-om dovoljna je za prijavu. Prijedlozi se ocjenjuju na temelju nekoliko ključnih kriterija: inovativnosti ideje, jasnoće njezine prezentacije i potencijala na tržištu. Ovdje možete preuzeti poziv za prijavu te prijavni obrazac za KOMPOT poziv.

Ne znate kako se prijaviti za stipendije Grada Zagreba? Evo gdje i kako možete potražiti pomoć



ZAPRO poziv namijenjen je prezentacijskim projektima koji trebaju biti zanimljivi i interaktivni. Projekti moraju biti povezani s područjem elektrotehnike, računarstva ili informacijskih tehnologija (IT), a ako je prijedlog softversko rješenje, već sama povezanost s IT-em smatra se dostatnom. Osim toga, važni kriteriji uključuju inovativnost prijedloga, jasnoću što prijedlog predstavlja te aktualnost korištene tehnologije u fazi planirane realizacije projekta. Dodatni fokus stavlja se na jednostavnost postavljanja, podešavanja i pripreme za korištenje projekata, kao i na lakoću korištenja od strane posjetitelja. Posebno se cijeni razina interaktivnosti koju projekt može ponuditi, kao i njegova atraktivnost, bez obzira na stupanj interaktivnosti, s ciljem promocije znanstvenih i tehničkih disciplina. Za sudjelovanje u ZAPRO pozivu i više informacija, preuzmite dokumente poziva za prijavu i prijavnog obrasca.

Poznati političar i zadarski glumac „Ričard” stiže u zagrebački SC s hit-komedijom. Pola dvorane rasprodano, a mi dijelimo 2 ulaznice!


ZIPS je usmjeren na znanstveno-istraživačke projekte koji omogućuju studentima da rade na projektima uz potporu mentora s fakulteta. Prijedlozi će se ocjenjivati na temelju povezanosti s elektrotehnikom, znanstveno-istraživačke komponente, inovativnosti i efikasnosti korištenja financijskih sredstava. Također, važna je inovativnost ideje te jasnoća samog projektnog prijedloga. Osim toga, ocjenjuje se i efikasnost u korištenju financijskih sredstava, posebno u smislu njihove koristi za uspješnu realizaciju projekta. Studentima se savjetuje da pročitaju poziv za prijavu, popune prijavni obrazac te izrade istraživački i financijski plan.

Natječaj Pro-Student omogućuje studentima prijavu inovativnih ideja bez ikakvih troškova ili rizika, uz potporu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija te partnera natječaja. U slučaju uspješne realizacije prijedloga, studenti mogu osvojiti dodatnu financijsku nagradu i priznanje na Dan Fakulteta. Natječaj je otvoren za sve studente koji žele sudjelovati, a više informacija o natječaju može se pronaći na službenoj stranici Pro-Student natječaja.

IZVOR: PRO-STUDENT / FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA U OSIJEKU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA