LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natjecanje „Mozgalo"

Prijavi se za rudarenje podataka i osvoji vrijedne nagrade

Prijave za natjecanje traju do 13. ožujka, dok će na svečanom otvorenju zainteresirani studenti moći saznati temu ovogodišnjeg „Mozgala“ te partnere koji podržavaju projekt.

Prijave za natjecanje traju do 13. ožujka, dok će na svečanom otvorenju zainteresirani studenti moći saznati temu ovogodišnjeg „Mozgala“ te partnere koji podržavaju projekt.

Službeno su započele prijave na natjecanje Mozgalo. Svi studenti zainteresirani za rudarenje podataka i izradu Big Data rješenja prijaviti se mogu od 2. ožujka do 13. ožujka putem obrasca na mrežnoj stranici natjecanja. Svečano otvorenje natjecanja održat će se 9. ožujka u 17:30 na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (Matematički odsjek) u dvorani A001.

Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Ciljevi su natjecanja promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan je od glavnih ciljeva povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Na svečanom otvorenju natjecanja predstavit će se tema ovogodišnjeg natjecanja, kao i partneri koji podržavaju projekt. Također, studenti će iz prve ruke moći doznati više o iskustvima i dojmovima prošlogodišnjih pobjednika, točnije, Elija Bartoša, Andrijane Brkić, Filipa Bosnića i Tonija Vidovića iz tima Kampanjci. Službeni početak natjecanja je 14. ožujka, a nagradni fond ove godine iznosi 12 000 kuna za prvo mjesto, 8000 kuna za drugo mjesto i 4000 kuna za treće osvojeno mjesto.

Kako biste bili sigurni da vam informacije neće promaknuti, pratite natjecanje na Facebooku, a možete se pretplatiti i na newsletter.

FOTO: ESTUDENT