LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
App star contest 2014.

Prijavi se i lansiraj svoj startup!

App Start Contest je edukativno studentsko natjecanje namijenjeno svim studentima Republike Hrvatske tijekom kojeg studentski timovi izrađuju programska rješenja za popularne platforme mobilnih uređaja. Nagrade su odlične, stoga se požurite prijaviti!

App Start Contest je edukativno studentsko natjecanje namijenjeno svim studentima Republike Hrvatske tijekom kojeg studentski timovi izrađuju programska rješenja za popularne platforme mobilnih uređaja. Nagrade su odlične, stoga se požurite prijaviti!

App Start Contest je edukativno studentsko natjecanje namijenjeno svim studentima Republike Hrvatske tijekom kojeg studentski timovi izrađuju programska rješenja za popularne platforme mobilnih uređaja. Organizirano već treću godinu za redom od strane studentske udruge eSTUDENT, App Start Contest je najveće hrvatsko studentsko natjecanje u pokretanju tehnoloških Startupova.

Kroz vlastiti izbor teme projekta, studenti dobivaju priliku pokazati svoju kreativnost i inovativnost, predstaviti svoje ideje potencijalnim investitorima i natjecati se za bogate novčane nagrade. Proizvodi kao što su Fieldpod, Tennicore, Startupality i Backway svoj početak mogu zahvaliti upravo App Start Contestu koji im je poslužio kao odskočna daska za daljnju realizaciju, te preko kojeg su stvorili vrijedne kontakte i partnere za rad. S druge strane, rješavanjem problema unaprijed zadanog od strane partnera natjecanja studenti imaju mogućnost pokazati kako se snalaze u realnom poslovnom okruženju te se izravno povezati s najaktivnijim predstavnicima ICT industrije, budućim poslodavcima koji odabiru i nagrađuju najbolja rješenja.

Nagrade glavnog fonda iznose:
- Prvo mjesto: 20.000 kn
- Drugo mjesto: 13.000 kn
- Treće mjesto: 7.000 kn

Osim mogućnosti osvajanja glavnih nagrada, natjecatelji imaju priliku biti nagrađeni za najbolji dizajn iznosom od 2.000 kn te za najbolju prezentaciju rješenja iznosom od 1.000 kn. Uz to postoji i nagradni fond u iznosu od 10.000 kn za nagradu ASC Bonus koja se dodjeljuje na jesen timovima koji ostvare najveći napredak u razvoju svog projekta.

Ovogodišnji partneri projekta su: Vipnet, Infobip, Troido Android Consulting, Nanobit, Pet minuta, iSTUDIO i Omega Software. Vipnet, kao Platinum partner App Start Contesta, zadaje posebnu nagradnu temu pod nazivom “Alat za poboljšanje prodajnog doživljaja” za studente koji nemaju vlastitu ideju, a htjeli bi svoje znanje pokazati kroz natjecanje i uspješno se povezati s potencijalnim poslodavcima. Novčana nagrada za Platinum temu iznosi 10.000 kn.

Nagrade glavnog fonda, Platinum partnerske teme i posebnog nagradnog fonda se međusobno ne isključuju: isto rješenje može osvojiti više od jedne nagrade. App Start Contest se, uz već navedene povlastice, priznaje i kao izborni kolegij ''Izrada web-projekta'' na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, te svi natjecatelji ostvaruju pravo na 4 ECTS boda pohađanjem predavanja i uspješnim dovršavanjem projekta. Projekt ima i službenu podršku Ureda Predsjednika Republike Hrvatske te podršku Sveučilišta u Zagrebu, a 2011. godine nagrađen je i Posebnom rektorovom nagradom.

Natjecanje je otvoreno za sve motivirane i proaktivne studente Republike Hrvatske. Prijave su započele 17.1.2014. uvodnim predavanjem na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Krajnji rok za prijavu projekta, ispunjavanje životopisa, predaju Plana rješenja i potvrdu o statusu studenta, kao i datum početka natjecanja je 17.02.2014. Za sve dodatne upite o prijavama i samom natjecanju obratiti se na asc@student.hr.

FOTO: ESTUDENT