LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tvrtke pripremile i novčane nagrade

Prijave za LUMEN Development i LUMEN Engineering su otvorene!

LUMEN Engineering, edukativno studentsko natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike, i LUMEN Development, natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u kojem studenti trebaju pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine, svoje su prijave otvorili 14. siječnja.

LUMEN Engineering, edukativno studentsko natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike, i LUMEN Development, natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u kojem studenti trebaju pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine, svoje su prijave otvorili 14. siječnja.

Prošlog petka, 14. siječnja 2022, u prostorima Studentskog Centra u Zagrebu otvorena je LUMEN platforma! Studentska udruga eSTUDENT jedan od svojih najvećih projekata otvorila je panel raspravama s partnerima projekta koji će narednih mjeseci pratiti i podupirati ovo, već itekako prepoznato, studentsko natjecanje. Okupljeni zainteresirani studenti uživali su u panelima koji se prenosio i putem live streama na Facebook stranici eSTUDENTa za sve one koji nisu mogli prisustvovati.

 

Tijekom cijelog petka predstavljala su se četiri natjecanja koja zajednički čine LUMEN platformu, a zapravo i najveće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj, ali i šire. To su natjecanja s područja poslovanja, analize podataka, programiranja i elektrotehnike na kojima je prošle godine sudjelovalo više stotina studenata. Natjecanja su poznatija kao LUMEN Business, LUMEN Data science, LUMEN Development i LUMEN Engineering.

 

LUMEN Engineering, edukativno studentsko natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i jedino takvo natjecanje u Republici Hrvatskoj čiji je cilj da potakne studente na samostalno razvijanje kreativnih rješenja koje treba implementirati u vidu elektroničkog uređaja ili sustava, i LUMEN Development, najveće i jedino takvo natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u kojem studenti trebaju pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine, svoje su prijave otvorili 14. siječnja. 26. siječnja prijave će otvoriti LUMEN Data science, a dva dana nakon, 28. siječnja, to će učiniti i LUMEN Business!

 

Prošlogodišnji pobjednik Dino Jerković ovako opisuje posebnost LUMEN natjecanja:

– Napokon se radi nešto praktično. Svjestan sam toga da svatko voli svoje fakultete i da unutar njih postoji dovoljno projekata koji će ih pripremiti za kasnije, ali u 95% situacija stvarno neće. Ovakva vrsta natjecanja i izazova stvarno pripreme studente i sve one koji se prime da će napokon raditi nešto konkretno, a ujedno i omogućuje studentima direktnu komunikaciju s budućim potencijalnim poslodavcima.

Jakov Jakovac, student FER-a, kaže:

– Nisam došao specifično radi nekog poduzeća, nego da naučim nešto i razvijem svoje vještine.

Ovako kvalitetan i raznolik LUMEN ne bi bio moguć bez niza partnera s raznih područja koji iz godine u godinu prate i podržavaju proaktivne studente koji će za nekoliko godina vjerojatno postati njihovi kolege u struci.

 

Kakve profile studenata/ica priželjkuju govori Maja Hunjak Štula, Senior Regional Recruitment & Employer Branding Professional iz tvrtke LOREAL:

 

– Naša kompanija traži studente koji su kao hobotnice, tj. osobe koje se neće bojati izaći iz svoje komfor zone i koje će nastojati preispitivati sami sebe. Mi nismo kompanija koja ima strogu hijerarhiju, već svaka osoba ima prostor da izrazi svoju ideju. Start-up mindset, odnosno poduzetništvo koje određena osoba posjeduje od mladih dana najviše cijenimo. Isto tako, ne ograničavamo se na jedan profil ljudi, s obzirom na to da imamo mnogo odjela: marketing, logistika, prodaja, financije, digital i sl.

 

Danijela Marić, HR Executive za tvrtku British American Tobacco, poticajno nadodaje:

– Nismo se htjeli ograničavati na konkretan profil ljudi, već smo u potrazi za studentima i studenticama tko ima određenu ideju i tko god se želi okušati u našem caseu. Vrlo nam je zanimljivo sagledati ljude iz drugačijih područja, s drugačijim mindsetom i s drugačijom pozadinom, te ne želimo da se studenti ograničavaju pri odabiru.

Sudjelovanjem na LUMEN natjecanjima, studenti i studentice dobit će uvid u realne izazove iz prakse i vjerojatno njihove buduće struke, certifikat o sudjelovanju koji se dobiva na kraju natjecanja, ali i niz prilika za razgovor i konzultacije s mentorima na mnogim predavanjima i radionicama uz primamljive novčane nagrade za najbolje od njih.


Prijavi se na ovogodišnja natjecanja, a više informacija o samim natjecanjima, Udruzi i projektima pronađi na web-stranici ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.
FOTO: ESTUDENT