LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upoznavanje s društvenim poduzetništvom

Prijave na studentsko natjecanje Pokretač traju do sutra u ponoć!

Studenti do nedjelje u ponoć imaju priliku raspisati svoju inovativnu poslovnu ideju koja će rješavati važan društveni problem te na taj način konkurirati za bogate novčane nagrade.

Studenti do nedjelje u ponoć imaju priliku raspisati svoju inovativnu poslovnu ideju koja će rješavati važan društveni problem te na taj način konkurirati za bogate novčane nagrade.

Još su samo kratko otvorene prijave za sudjelovanje u 2. izdanju Studentskog natjecanja Pokretač. Odnosno, zaprimaju se do nedjelje, 22. studenog, u ponoć. Studentima koji u svojim glavama već imaju inovativnu poslovnu ideju to je i više nego dovoljno vremena za ulazak u borbu za bogate novčane nagrade. 

Naime, zadatak je sudionika Pokretača napraviti prvi korak u društvenom poduzetništvu, što podrazumijeva odabir jedne od zadanih kategorija na stranici pokretac.cerm.hr i raspisivanje inovativnog poslovnog modela koji će rješavati važan društveni problem u odabranoj kategoriji – obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo ili očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode). Riječ je o procesu koji traje manje od sat vremena. 

Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. u Zagrebačkom inovacijskom centru, nakon čega 3 prvoplasirana OTP banka nagrađuje s ukupno 9000,00 kuna, i to na sljedeći način:
  1. mjesto – 4000,00 kuna
  2. mjesto – 3000,00 kuna
  3. mjesto – 2000,00 kuna.
Valja napomenuti i da je sudjelovanje moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijaviti se mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola. 

Podsjetimo, Studentsko natjecanje Pokretač organizira Centar za razvoj mladih, a strateški su partneri projekta Zagrebački inovacijski centar, StepRi, Ured za upravljanje karijerama Sveučilišta u Zadru i Inovativni Zadar. Sve dodatne informacije dostupne su na njegovoj službenoj stranici.
FOTO: PEXELS