LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju

Pričali smo s novim ravnateljem SC-a Županom: od transparentnosti zapošljavanja, cijena domova, do gradnje novog Kampusa

Njegov fokus, tvrdi, bit će na obnovi i proširenju smještajnih kapaciteta, unaprjeđenju studentskih sadržaja te modernizaciji usluga kroz digitalizaciju, uz suradnju s relevantnim institucijama i transparentno upravljanje.

Njegov fokus, tvrdi, bit će na obnovi i proširenju smještajnih kapaciteta, unaprjeđenju studentskih sadržaja te modernizaciji usluga kroz digitalizaciju, uz suradnju s relevantnim institucijama i transparentno upravljanje.

Koji su Vaši glavni ciljevi kao novog ravnatelja Studentskog centra i kako planirate unaprijediti studentski standard u Zagrebu?

 

Kao novi ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, moji glavni ciljevi uključuju rekonstrukciju i obnovu 5. i 6. paviljona u domu "Stjepan Radić", čime ćemo poboljšati uvjete za 860 studenata. Uz to, radimo na izradi dokumentacije za tri nova paviljona na Kampusu Borongaj, s planom dodavanja 1 290 novih kreveta. Planiramo i obnovu Kina SC, Teatra ITD i Galerije SC kako bi ti prostori postali multifunkcionalni i koristili studentskim i komercijalnim aktivnostima. Rekonstrukcija restorana u "Cvjetnom naselju" omogućit će bolju uslugu i tehnologiju za pripremu hrane. Također, uvodimo digitalni potpis u Student servis, pojednostavljujući preuzimanje studentskih ugovora. Na kraju, kroz edukacije i financiranje studentskih projekata, nastavljamo pružati podršku razvoju studentske zajednice.
 

Ranije ste izjavili da cijene studentskih domova neće rasti dok se standard ne poboljša, no došlo je do povećanja cijena. Kako sada planirate balansirati cijene i kvalitetu smještaja?

 

U vezi s pitanjem povećanja smještajnih kapaciteta, došlo je do usklađivanja cijena i neznatnog povećanja zbog troškova održavanja i ulaganja u studentski standard. Napominjem da je smještaj u studentskim domovima u gradu Zagrebu najjeftiniji u Republici Hrvatskoj, a studentska satnica za rad svake godine raste. Cijena prehrane za studente ostala je ista zahvaljujući mjerama Vlade RH, stoga smatramo da ovo povećanje ne predstavlja udar na studentski standard, uzimajući u obzir sva ulaganja u studentske domove.

Zagrebački SC objavio konačne rezultate natječaja za studentski smještaj, provjerite detaljno bodovanje


 

Možete li nam dati ažurirane informacije o planiranoj izgradnji novih paviljona na kampusu Borongaj te obnovi postojećih paviljona na Savi i Cvjetnom naselju?

 

U tijeku je javno savjetovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih vezano uz projekte izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih kapaciteta. Prijavit ćemo se za obnovu paviljona 5. i 6. u SD ,,Stjepan Radić“. SD ,,Cvjetno naselje“ je kompletno obnovljen iz fondova EU, no potrebno je obnoviti studentski restoran, što je zaseban projekt.
 

Kako planirate surađivati s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i drugim relevantnim institucijama na projektima vezanim za studentski smještaj, poput Kampusa Borongaj?

 

Što se tiče projekta Kampusa Borongaj, Studentski centar u Zagrebu financirao je izradu projektnog zadatka i standardizaciju za izgradnju tri paviljona, naravno tu je, uz osnivača Sveučilište u Zagrebu, potrebna i suradnja s resornim ministarstvom, Vladom RH te gradonačelnikom grada Zagreba u vezi komunalne infrastrukture. S ovim projektom Sveučilište u Zagrebu, grad Zagreb i RH dobivaju novi studentski standard te moderni Kampus.
 

Došao je kraj držanju električnih vozila u studentskim sobama, a evo što ako prekrišite odredbu SC-a


Možete li objasniti svoju strategiju za zapošljavanje unutar SC-a i kako planirate osigurati transparentnost i pravednost u budućim kadrovskim odlukama?

 

Transparentnost je uvijek bila prioritet. Sve informacije o natječajima za zapošljavanje, planovima nabave, financijskim rezultatima te sve bitne odluke i pravilnici objavljeni su na našim web stranicama, a u sljedećem razdoblju planiramo ulaganja u nove tehnologije i digitalna rješenja radi modernizacije Studentskog centra u Zagreb.

FOTO: STUDENTSKI CENTAR U ZAGREBU