LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Interaktivan način učenja o europskoj demokraciji

Preuzmite ulogu „člana” EU parlamenta, sudjelovati mogu svi stariji od 16

Preuzmite ulogu člana Europskog parlamenta i sudjelujte u pregovorima i glasovanju o ključnim zakonima u Europskoj uniji kroz ovu grupnu igru.

Preuzmite ulogu člana Europskog parlamenta i sudjelujte u pregovorima i glasovanju o ključnim zakonima u Europskoj uniji kroz ovu grupnu igru.

Zaigrajte virtualnu ulogu i doživite uzbuđenje donošenja odluka kao član Europskog parlamenta iz prve ruke! Raspravljajte, pregovarajte, postižite kompromise i glasujte o zakonima usmjerenim na poboljšanje života građana Europske unije.

U samo 60 minuta, proširite svoje razumijevanje europske demokracije dok usavršavate svoje diplomatske vještine i vještine javnog govora. Na interaktivan i zanimljiv način naučite o europskoj demokraciji, dok ćete istovremeno razvijati svoje vještine javnog govora i diplomacije.


YouTuber koji je proveo tjedan dana u lijesu, novi je zastupnik u Europskom parlamentu


Online igra


Igrači mogu „sjesti” u Europski parlament i iskusiti proces donošenja odluka direktno iz svoje učionice ili zajednice putem ove online igre! Zajedno sa svojim kolegama iz Europskog parlamenta, igrači će raspravljati, pregovarati, postizati kompromise i glasovati o prijedlogu zakona s ciljem poboljšanja života građana širom Europske unije.

Ilegalni pristupi sportu: mladi u Hrvatskoj i EU preferiraju ilegalne izvore za streaming i kupovinu sportske opreme


Igra je namijenjena osobama starijima od 16 godina, bez obzira na njihovo prethodno znanje ili iskustvo, a najprikladnija je za grupe od 16 do 28 igrača (maksimalno 40), te zahtijeva jednog voditelja. Dostupan je i vodič za voditelje, koji uključuje dodatne edukativne materijale i pripremne aktivnosti kako bi se iskustvo obogatilo. Igra i vodič su besplatni i dostupni na 24 jezika! I igrači i voditelj trebaju imati vlastite uređaje s pristupom internetu, kao i jedan ekran za prikazivanje sadržaja cijeloj grupi.

Ova virtualna igra dio je kampanje pod nazivom Digitalno putovanje do Europskog parlamenta, a koja se provodi uoči europskih izbora koji se održavaju 9. lipnja.

U Europi se mladi birači okrenuli krajnjoj desnici, u mnogim zemljama okrenuli palac dolje lijevim strankama



Iskoristite svoj glas za oblikovanje vlastite budućnosti!
IZVOR: EUROPSKI PARLAMENT
FOTO: PEXELS, EUROPSKI PARLAMENT