LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CRNA KRONIKA

Preminuo omiljeni profesor Tešnjak s Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Tijekom dugogodišnjeg rada na Fakultetu obnašao je mnoga upravna zaduženja te je bio prodekan za znanost Fakulteta. 

Tijekom dugogodišnjeg rada na Fakultetu obnašao je mnoga upravna zaduženja te je bio prodekan za znanost Fakulteta. 

U četvrtak, 25. srpnja 2024. godine u Velikoj Gorici, u 75. godini života preminuo je prof. dr. sc. Sejid Tešnjak, umirovljeni profesor Zavoda za visoki napon i energetiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu.

FER okupio preko 200 nastavnika srednjoškolskih STEM predmeta, uručene i zahvalnice ravnateljima


Njegova je znanstvenoistraživačka i stručna djelatnost bila najizraženija u istraživanju pojava u vezi s dinamikom pogona elektroenergetskog sustava te područjima regulacije, automatizacije i vođenja elektroenergetskih postrojenja i sustava. Tijekom dugogodišnjeg rada na Fakultetu obnašao je mnoga upravna zaduženja te je bio prodekan za znanost Fakulteta

Tragedija na Viru: pijani vozač naletio na pješake. Mlada majka tijelom zaštitila obitelj, nije joj bilo spasa


Profesor Tešnjak predavao je više kolegija na prijediplomskom, diplomskom i doktorskom studiju (Rasklopna postrojenja, Elektrane, Razvod električne energije, Regulacija u elektroenergetskom sistemu, Pogon hidroelektrana, Automatizacija u električnim postrojenjima, Vođenje i eksploatacija elektroenergetskog sistema, Planiranje i vođenje pogona elektroenergetskog sistema). Bio je gostujući nastavnik na VTŠ-u Rade Končar u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu te na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Također, profesor Tešnjak mentorirao je više od sto diplomskih i završnih radova, dvadeset i tri magistarska rada te dvadeset i dvije doktorske disertacije.
 

„Hvala profesoru Tešnjaku na iznimnom doprinosu radu Zavoda i Fakulteta, podršci, znanju i savjetima koje je nesebično dijelio. Ostat će nam u trajnom sjećanju kao cijenjeni znanstvenik, stručnjak, nastavnik i veliki prijatelj. U ime Uprave FER-a, Zavoda za visoki napon i energetiku te svih zaposlenika Fakulteta izražavamo najdublju sućut njegovoj obitelji, prijateljima, kolegama i suradnicima.”, poručili su sa FER-a.


Posljednji ispraćaj profesora Tešnjaka bit će u srijedu, 31. srpnja 2024. godine u 14 sati na groblju u Velikoj Gorici.
IZVOR: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA
FOTO: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA