LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam u Zadru

Preko 20 institucija predstavlja svoje studijske programe, stipendije i stručne prakse

S ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te zbog uspješnijeg završavanja studija za sve one koji već studiraju Institut za razvoj obrazovanja organizira Sajam stipendija u trima sveučilišnim gradovima u Hrvatskoj. U Zadru će se u travnju predstaviti preko 20 institucija.

S ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te zbog uspješnijeg završavanja studija za sve one koji već studiraju Institut za razvoj obrazovanja organizira Sajam stipendija u trima sveučilišnim gradovima u Hrvatskoj. U Zadru će se u travnju predstaviti preko 20 institucija.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) i Grad Zadar organiziraju 4. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati 2. travnja od 11 do 17 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Tom će se prilikom predstaviti više od 20 hrvatskih i inozemnih visokih učilišta, kompanije, zaklade, ministarstva, agencije, gradovi i udruge koji predstavljaju svoje studijske programe, stipendije i stručne prakse za učenike i studente.

 

Tema su 4. izdanja Karijere i stručne prakse, stoga će izlagači iz gospodarstva predstaviti profesionalne prilike koje nude studentima kao svojim budućim zaposlenicima. Uz izlaganja institucija posjetitelje očekuju i inspirativni govori gostiju – stipendista, profesora i različitih profesionalaca aktivnih u zajednici koje će moći poslušati u popratnom programu. 

 

Najbolji od najboljih dolaze u grad Zadar

 

Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstven je i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja na kojem se predstavljaju stipendije, studijski programi, stručne prakse i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim bogate ponude za studente i učenike sajam u Zadru ponudit će raznovrstan popratni program, namijenjen i profesionalcima u obrazovanju, učenicima, studentima i njihovim roditeljima, u sklopu kojega će se održavati predavanja renomiranih stručnjaka te razgovori o gorućim temama u visokom obrazovanju u Hrvatskoj i svijetu.

 

Olakšavanje pristupa visokom obrazovanju i tržištu rada

 

S ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te zbog uspješnijeg završavanja studija za sve one koji već studiraju Institut za razvoj obrazovanja organizira Sajam stipendija svake godine u trima sveučilišnim gradovima u Hrvatskoj. Prvi je na rasporedu sajam na Sveučilištu u Zadru, a u listopadu će se održati sajmovi u Zagrebu i na Sveučilištu u Rijeci. Stipendije, stručne prakse i različite profesionalne prilike vrlo su važan čimbenik koji može potaknuti na studiranje te pomoći svim onima koji već studiraju da čim uspješnije i na vrijeme završe studij, odnosno da uspješno pronađu posao nakon završetka studija i ostvare nove profesionalne suradnje. Grad Zadar primjer je proaktivne lokalne samouprave koja stipendiranjem srednjoškolaca i studenata ulaže u obrazovanje svojih građana te im na taj način olakšava upis i završetak školovanja i studiranja.

 

Sve informacije o programu Sajma dostupne su na web-stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.

FOTO: IRO