LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stručni studiji

Predstavnici inicijative 300=300 sastali su se s predsjednikom Milanovićem

Problem studenata stručnih studija danas je predstavljen široj javnosti jer su se studenti sastali s predsjednikom, a ujedno se o problemu konačno oglasio i ministar Fuchs.

Problem studenata stručnih studija danas je predstavljen široj javnosti jer su se studenti sastali s predsjednikom, a ujedno se o problemu konačno oglasio i ministar Fuchs.

Inicijativa 300=300 djeluje već nekoliko mjeseci i okuplja studente stručnih studija, ali i one ostalih studija koji ih žele podržati u svrhu poticanja izmjena Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru kako studenti stručnih studija ne bi bili izostavljeni iz njega. Danas su se sastali s predsjednikom Zoranom Milanovićem kako bi mu ukazali na problem, ali i približili ga široj javnosti.
– Jutrošnji sastanak s predsjednikom Milanovićem proveli smo u jednosatnom konstruktivnom razgovoru. Upoznali smo predsjednika s Inicijativom i problemima studenata stručnih studija. Predsjednik je pokazao izrazito razumijevanje problema, te smo se zadržali na toj temi i u neformalnom razgovoru. Ovim putem zahvaljujemo Uredu predsjednika i predsjedniku na prijemu i razumijevanju problematike. Svjesni smo da su predsjedničke ovlasti ograničene, ali smatramo da smo ovim sastankom Inicijativu dodatno približili javnosti kao relevantan faktor u cijeloj ovoj priči i skrenuli pozornost nadležnih institucija.
Sastanak s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom možda bi studentima bio od veće koristi, no do njega ne mogu doći – u 2 navrata trebali su se sastati, no on je oba puta susret odgodio. Međutim, ministar je danas za N1 izjavio da je taj problem u procesu rješavanja, o čemu studenti očito nisu bili obaviješteni jer nam je jedna od predstavnica inicijative, Dijana Radovniković, rekla da nisu upoznati na koji bi način problem prema ministru trebao biti riješen. Ipak, napominje, drago im je da se barem oglasio o problemu.
– Tražit ćemo hitni postupak za donošenje Zakona do kraja ove kalendarske godine, nadam se da će to biti tako. Sve su diplome donesene i važeće po drugim zakonima. – tek je kratko komentirao Fuchs za N1.
Kontaktirali smo Ministarstvo znanosti i obrazovanja vezano uz planove koje imaju po pitanju ovoga problema, no do trenutka objave članka nismo dobili odgovor. O njemu ćemo izvijestiti ako i kada ga dobijemo.
FOTO: PREDSJEDNIK.HR