LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stanje na Sveučilištu u Zagrebu

Predsjednik SZZG-a: „Ne mogu reći da smo naišli na ikakav otpor prema rektoru”

Predsjednik zagrebačkog sveučilišnog zbora Mihovil Mioković u emisiji Novi dan komentirao je stanje na Sveučilištu, suradnju s rektorom Borasom i članstvo u HDZ-u.

Predsjednik zagrebačkog sveučilišnog zbora Mihovil Mioković u emisiji Novi dan komentirao je stanje na Sveučilištu, suradnju s rektorom Borasom i članstvo u HDZ-u.

Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i glavni studentski predstavnik Senata, gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije, pri čemu je govorio o trenutnom stanju na Sveučilištu.

Rekao je da do sada nisu imali problema s rektorom i upravom Sveučilišta te da su im izlazili ususret kad god je trebalo. Dodao je da od rektora dobiva podršku u realizaciji onog najbitnijeg:
– Sveučilišta imaju problem oko smještajnog kapaciteta, što je sramota. Samo 13 posto spada za one koji su izvan područja grada Zagreba. Dobili smo potporu o pokretanju projekta Kampusa Borongaj. Sramota je i da studenti koji dolaze izvan Zagreba u Zagrebu nemaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. 

– Ne mogu reći da smo naišli na ikakav otpor prema rektoru i cijeloj Upravi Sveučilišta. Bitno je da se ne dogodi situacija da se rektor smjeni, da se ne odabere v. d. rektora. Moramo biti sigurni da su svi potpisnici unisoni za smjenu rektora.
Predsjednik Zbora ne slaže se ni s tvrdnjom da zagrebačko sveučilište ima lošu reputaciju, a svoj stav opravdava činjenicom da Zagreb ima 4% više upisanih studenata i time što velik broj znanstvenika dolazi na Sveučilište.

O aferama i cijepljenju

Miokoviću prekoredno cijepljenje nije razlog da se dovede u pitanje funkcija rektora Borasa. Za davanje počasnog zvanja profesoru koji je optužen za navodno zlostavljanje smatra da bi bilo problem kada bi se dokazalo da je to istina, pri čemu kao najblaže rješenje vidi oduzimanje počasnog zvanja.

O politici

Poznato je da je mladi Mioković član HDZ-a, stoga nije neočekivano da se jedno pitanje doticalo upravo toga. Na upit je li Studentski zbor dobra opcija za potencijalnu političku karijeru odgovorio je sljedeće:
– Ovisi kako tko to iskoristi. Često ljudi karakteriziraju Studentski zbor kao neko HDZ-ovo leglo, ali samo nas trojica su u stranci, pa ne vidim da imamo neku prevlast.
Prema njemu postoje samo HDZ i SDP kao političke stranke. S obzirom na to da se, kako kaže, htio boriti za konkretne stvari, HDZ se pokazao kao najbolja opcija za njega. 
– Želim poboljšati sustav i sugerirati što bi bilo najbolje za studente. Po meni postoje samo dvije stranke – HDZ i SDP,  sve ostalo se pokazalo kao trgovačke koalicije. Ako želimo mijenjati sustav, jednostavno izaberemo HDZ ili SDP. – rekao je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu za N1.
FOTO: FACEBOOK/HAZ