LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
60. obljetnica FPZG-a

Predsjednik Milanović poručio studentima novinarstva: 'Stanje u medijima je katastrofalno, ali hvala Bogu u Srbiji su još gori...'

60. obljetnica FPZG-a obilježena je u prisustvo vodstva fakulteta, ali ibrojnih gradskih i državnih dužnosnika. Govor je, između ostalih, održao i predsjednik Zoran Milanović.

60. obljetnica FPZG-a obilježena je u prisustvo vodstva fakulteta, ali ibrojnih gradskih i državnih dužnosnika. Govor je, između ostalih, održao i predsjednik Zoran Milanović.

Danas je povodom proslave 60. obljetnice postojanja Fakulteta političkih znanosti, u Zagrebu održana svečana sjednica u prisustvu brojnih državnih dužnosnika. Između ostalog, događaj je upriličio i govor aktualnog predsjednika Zorana Milanovića.

Kao i mnogo puta do sada, Milanović je na sebi svojstven način održao prigodni govor. Predsjednik je u svom govoru naznačio kako je FPZG prva nacionalna sveučilišna obrazovna institucija u području političkih znanosti i novinarstva.

Želim vam da tragate krvavo za istinom jer nije slučajno da je vaš fakultet osnovan tek '62. godine, i uz to da je bio prvi. Trebalo je vremena da društvo, ne sazrije, nego da se razvije u određenom smjeru i da ovo čime se bavite postane jedna nasušna disciplina, rekao je predsjednik Milanović, prenosi HRT.

Milanović se također osvrnuo i na, kako on kaže, katastrofalno stanje u hrvatskom medijskom prostoru.

Ne možete vi biti odgovorni za katastrofalno stanje u hrvatskim medijima, ali hvala Bogu da postoje Srbija i neke druge države, jer oni su još gori od nas - istaknuo je Milanović, prenosi Dnevnik.hr

Na svečanoj sjednici, uz predsjednika Milanovića, prisutnima su se obratili gradonačelnik Tomašević, dekan Fakulteta političkih znanosti izv. prof. dr. sc. Andrija Henjak, izaslanica predsjednika Sabora i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak te Stjepan Lakušić, aktualni rektor Sveučilišta u Zagrebu.



 
FOTO: PIXABAY